Trevor och farfar : Vikingen som skrev i sten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Trevor och farfar (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
93
Utgivningsdatum
2018-04-17
Upplaga
1
Förlag
Skabetti Books
Medarbetare
Fransson, Linn (form)
Illustratör/Fotograf
Marcus Körling
Dimensioner
216 x 150 x 12 mm
Vikt
333 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188617057
Trevor och farfar : Vikingen som skrev i sten (inbunden)

Trevor och farfar : Vikingen som skrev i sten

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-04-17
108
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I barnboksserien Trevor och Farfar får vi återigen följa den nyfikne sjuåringen Trevor, hans lätt excentriske farfar och deras lite annorlunda familj.
Trevors farfar är inte som andra. Han kan nämligen väldigt mycket om historia och berättar gärna om alla intressanta och spännande personer och händelser från den svenska historien för sin sonson.

Läsaren bjuds på en resa genom historien med farfar som guide, samtidigt som man får lära känna den lite annorlunda familjen. Den första boken i serien, Kungen som gick in i dimman har uppmärksammats i skolor och används som studie- material för barn i alla åldrar.
Robbe Eriksson, författaren till Trevor & Farfar, och en av upphovsmännen bakom den prisbelönta populärhistoriska kokboken Och så åt de också, fortsätter här att blanda roliga anekdoter ur vardagen med historiska betraktelser som tilltalar både barn och vuxna. Med sin karaktäristiska berättarstil engagerar han läsaren och väcker intresset för historia på ett enkelt och underhållande vis.

Vikingen som skrev i sten är den andra boken i serien, där farfar berättar om vikingar i allmänhet och den lite självgode Jarlabanke från Uppland i synnerhet. Han förklarar bland mycket annat vad man menar när man säger att något är skrivet i sten . I boken besöker Trevor & Farfar både vikingastaden Birka och det nyöppnade vikingamuseet Vikingaliv i Stockholm för att lära sig mer.

I boken avhandlas bland annat ämnen som hur det kan vara att ha ADHD, motorcyklar och ett mycket speciellt användningsområde för en välknuten ryamatta.
I kommande böcker får vi träffa tjyven Lasse-Maja och många fler, och vi inser snabbt att verklighetens människor och historier allt som oftast överträffar dikten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trevor och farfar : Vikingen som skrev i sten
  2. +
  3. Trevor och farfar : Tjuven som hade klänning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trevor och farfar : Tjuven som hade klänning av Robbe Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 227 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trevor och farfar : Vikingen som skrev i sten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Trevlig bok som väcker intresset hos sonen
    Villivonkansbooks, 25 februari 2019

    Vikingen som skrev i sten är andra boken om sjuåriga Trevor och hans farfar. Här får vi följa dem genom historien. Här får vi träffa vikingarna på Birka, höra om Jarlabanke och lära oss om slussning med båt. Vi gillar den här boken! Det är en trevlig bok som tilltalar hela familjen och den lyckas verkligen med att väcka sonens intresse. När vi läst klart vill han också åka till Birka och gå på Vikingamuseeum. Vi gillar att fakta är inflikat på ett naturligt sätt i berättelsen. Samtidigt som d... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robbe Eriksson

Bokvideo