Trevor och farfar - kungen som gick in i dimman (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (12.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Kungen som gick in i dimman (del 1)
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Annica Smedius
Utgivningsdatum
2017-11-01
Förlag
Skabetti Books and Agency AB
Illustratör/Fotograf
Marcus Körling
ISBN
9789188617064
Trevor och farfar - kungen som gick in i dimman (ljudbok)

Trevor och farfar - kungen som gick in i dimman (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-11-01

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Trevor och farfar bjuder läsaren på en resa genom historien med farfar som guide, samtidigt som man lär känna Trevors två farmödrar F1 och F2, mamma Kim och pappa Pim, samt en lätt övervintrad inneboende vid namn Elina, med flera.

Robbe Eriksson, en av författarna bakom den prisbelönta populärhistoriska kokboken Och så åt de också blandar här roliga anekdoter ur vardagen med historiska betraktelser, och har samlat berättelser som tilltalar såväl barn som vuxna. Med sin karaktäristiska berättarstil engagerar han läsaren och väcker intresset för historia på ett enkelt, underhållande vis.

Kungen som gick in i dimman är den första boken i serien, där farfar berättar om kung Gustav II Adolf och slaget vid Lützen för den nyfikne, men busige Trevor. Han tar med sig Trevor till både Livrustkammaren och Vasamuseet för att han skall få lära sig mer.I kommande böcker får vi träffa bland andra vikingen Jarlabanke, tjyven Lasse-Maja, kung Karl XII och många fler, och vi inser snabbt att verklighetens människor och historier alltsom oftast slår dikten.

Boken berättar också lite om diabetes och hur det fungerar att ha en sådan sjukdom. Eftersom upphovsmännen till Trevor & Farfar själva har sjukdomen ligger frågan extra varmt om hjärtat, och 10 kronor för varje sålt exemplar kommer skänkas till diabetesforskningen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Robbe Eriksson