Trevor och farfar : Tjuven som hade klänning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Trevor och farfar (del 3)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2018-12-04
Upplaga
1
Förlag
Skabetti Books
Medarbetare
Fransson, Linn (form)
Illustratör/Fotograf
Marcus Körling
Dimensioner
220 x 154 x 15 mm
Vikt
337 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188617071

Trevor och farfar : Tjuven som hade klänning

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-12-04

Slutsåld

I barnboksserien Trevor och Farfar får vi än en gång följa den nyfikne sjuåringen Trevor, hans lätt excentriske farfar och deras lite annorlunda familj.

Trevors farfar är inte som andra. Han kan nämligen väldigt mycket om historia och berättar gärna om alla intressanta och spännande personer och händelser från den svenska historien för sin sonson. Läsaren bjuds på en resa genom historien med farfar som guide, samtidigt som man får lära känna den lite annorlunda familjen. De första två böckerna i serien, Kungen som gick in i dimman och Vikingen som skrev i sten har uppmärksammats i skolor och har används som studiematerial för barn i alla åldrar.

Robbe Eriksson, författaren till Trevor & Farfar-serien, och en av upphovsmännen bakom den prisbelönta populärhistoriska kokboken Och så åt de också, fortsätter här att blanda roliga anekdoter ur vardagen med historiska betraktelser som tilltalar både barn och vuxna. Med sin karaktäristiska berättarstil engagerar han läsaren och väcker intresset för historia på ett enkelt och underhållande vis.

Tjuven som hade klänning är den tredje boken i serien och här planerar farfar en resa utöver det vanliga för familjen till Göteborg. På vägen besöker de både Gränna och Marstrand och farfar berättar om både Andrée och hans ballongfärd, samt den sanna historien om den berömda tjyven Lasse-Maja och varför kung Karl XIV Johan alltid hade ett ägg på matbordet.
I Göteborg besöks band annat Feskekörka, Risön och Liseberg. Vi möter dessutom farfars kompisar Daniel, Sofia och Svampmannen och får lära oss hur man snarar gädda och fiskar krabba, samt mycket mer.

Anledningen till att farfar vill åka på denna resa är att han har berättat för Trevor att han och F2 skall skiljas. Därför vill han visa att man kan göra roliga saker tillsammans som en familj även fast man inte är gifta och att det kanske inte är så farligt att skiljas trots allt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trevor och farfar : Tjuven som hade klänning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Väcker sonens intresse!
    Kaffeläsaren, 4 mars 2019

    Tjuven som hade klänning är den tredje boken om Trevor och farfar. Sonen (snart 8 år) och jag har läst båda böckerna innan och tyckte mycket om dem. Lite extra roligt är det att alla personer i boken finns på riktigt och är författarens egen familj. Idén att skriva böckerna fick han när första barnbarnet kom för några år sedan. Jag gillar att det är en "vanlig" elektriker som skrivit boken. Ibland har en del barnböcker en tendens att bli lite överpedagogiska och inte så roliga att läsa, men i... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bokvideo