Swedish Modern (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
734
Utgivningsdatum
2018-10-30
Förlag
Orosdi-Back
Originaltitel
Swedish Modern
Dimensioner
245 x 175 x 60 mm
Vikt
1972 g
SAB
Ih
ISBN
9789188629432
Swedish Modern (inbunden)

Swedish Modern

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-10-30

Slutsåld

Swedish Modern är en form av modernism som återupptog traditionella drag, material och motiv, regionala eller nationella sådana. Estetiken etablerades under 1930-talet - samtidigt som moderniseringen av Sverige gick in i en ny, mer intensiv fas. Det stora flertalet började samlas i städerna vilket ledde till en omfattande stadsutbyggnad. Bostadsfrågor blev alltmer framträdande i den politiska och allmänna debatten, så även formgivning och heminredning. Viljan att förbättra, försköna och förenkla livet var viktiga inslag i tidsandan. Såväl skönhet som bostäder skulle vara för alla.

Swedish Modern består av omkring 800 bilder som visar arkitektur och utsmyckningar, möbler och inredningar, konsthantverk och utställningar. Boken inleds med en introduktion till ämnet. Swedish Modern är en historia om modernismens visuella yttringar i Sverige. Det är också en historia om estetikens ideologiska sprängkraft, dess begränsningar och motsägelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Swedish Modern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En god introduktion.
    Per (Mölndal), 19 mars 2019

    En rikligt illustrerad bok som ger en god inblick i svensk modernistisk design och arkitektur. Men även viss inblick i svensk tjugotalsklassistisk design, som också hör hemma i den tidigt moderna perioden, tillför boken och gör den mer komplett.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna