Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2018-06-05
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
245 x 155 x 5 mm
Vikt
260 g
ISBN
9789188637048
Globalisering och svensk arbetsmarknad (häftad)

Globalisering och svensk arbetsmarknad

Häftad Svenska, 2018-06-05
260
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sverige har globaliserats snabbt under de senaste årtiondena. En allt större andel av svensk produktion exporteras och alltmer av insatsvaror och konsumtionsvaror importeras. Dessutom har många svenska företag köpts upp av utländska ägare och nästan alla storföretag har en övervägande del av sin verksamhet utanför Sverige. Hur påverkar det företagens efterfrågan på olika typer av arbetskraft? Vilka arbetstagare gynnas mest av globaliseringen? Vilka jobb tillkommer och vilka försvinner? Och hur påverkas matchningen mellan företag och arbetstagare?

Rapporten belyser olika aspekter av globaliseringens konsekvenser för den svenska arbetsmarknaden. Författarna har undersökt hur yrkessammansättningen, löner och matchningen i globala och lokala företag i Sverige påverkats av globaliseringen 1997 2013.

Fredrik Heyman är docent i nationalekonomi, Institutet för Näringslivsforskning (IFN) och Lunds universitet. Fredrik Sjöholm är professor i nationalekonomi, Lunds universitet och Institutet för Näringslivsforskning (IFN).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Globalisering och svensk arbetsmarknad
  2. +
  3. Äntligen måndag : arbetsmarknad för alla - lärobok i karriärkunskap, karriärhälsa och policy

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äntligen måndag : arbetsmarknad för alla - läro... av Torild Carlsson (häftad).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Globalisering och svensk arbetsmarknad