Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2019-06-17
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Sundström, Patrik (form)
Dimensioner
225 x 150 x 17 mm
Vikt
463 g
SAB
Ojc
ISBN
9789188637154
Global migration : orsaker och konsekvenser (häftad)

Global migration : orsaker och konsekvenser

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-06-17
222
 • Skickas inom 10-15 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Migrationen har kommit att bli en av samtidens mest omdiskuterade politiska frågor. Men vad vet vi egentligen om migrationens orsaker och konsekvenser? Joakim Ruist, migrationsforskare vid Göteborgs universitet, ger här sin bild av det viktigaste som finns att veta om migrationen från mestadels fattigare delar av världen till den rikare västvärlden.

Boken inleds med en översikt av migration genom historien. Med fokus på de senaste femtio åren tar den bland annat upp vilka motiv som driver migranterna och hur det går ekonomiskt för dem i mottagarländerna. Den beskriver också vad man inom forskningen vet mer om och vad man vet mindre om när det gäller de ekonomiska och sociala konsekvenserna för de samhällen som tar emot migranterna. Avslutningsvis förs en diskussion om vilka möjligheter man i västvärlden har att öka kontrollen över migrationen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Global migration : orsaker och konsekvenser
 2. +
 3. Kalifatets återkomst : orsaker och konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kalifatets återkomst : orsaker och konsekvenser av Magnus Norell (häftad).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Global migration : orsaker och konsekvenser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fakta om migration
  Hasse, 25 september 2020

  Hedervärt av författaren att sammanställa forskning kring migration. När sedan någon äntligen presenterar efterfrågad fakta inom ett hett diskuterat område handlar medias intresse inte om själva sakinnehållet utan i stället ifrågasätts författarens motiv. Boken är faktiskt befriande opolitisk. En forskare som försöker besvara några av frågorna om migration,.

 2. Faktabok om migration, bakgrund, konsekvenser
  Johan Högberg, 30 juli 2019

  Boken belyser bl a ekonomiska och sociala konsekvenser av migration i mottagarländer, liksom hur den påverkar utvandringsländerna. Den faktaspäckade boken tar även upp känsliga frågor som attityder till invandring och volymfrågor.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Joakim Ruist

 • Statistik och regression i praktiken

  Joakim Ruist

  Statistik är läran om osäkra slutsatser. Den ger oss verktyg för att bedöma vilka slutsatser vi vågar uttala oss om, och hur säkert, i fall där vi inte kan bli helt säkra. Vi använder statistik, ofta i form av regressionsanalys, för att besvara må...

 • Causes and Consequences of Global Migration

  Joakim Ruist

  Migration has been a key feature of several far-reaching political events that have shaken the western world in recent years. How western countries handle issues of how to regulate immigration appears critical for their future development. Many ag...