Hur bör konsumtion beskattas? (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2021-06-02
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
242 x 163 x 6 mm
Vikt
215 g
SAB
Q
ISBN
9789188637659
Hur bör konsumtion beskattas? (häftad)

Hur bör konsumtion beskattas?

Häftad Svenska, 2021-06-02
189
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Konsumtionsskatter svarar i Sverige för cirka 28 procent av de totala skatteintäkterna och utgör därmed en betydande skattebas. Trots detta förs ingen särskilt djuplodande ekonomisk-politisk diskussion om dessa skatter. Det vill skatteforskaren Spencer Bastani ändra på genom sin rapport Hur bör konsumtion beskattas?

Med utgångspunkt i teori och praktik tar han ett helhetsgrepp på beskattningen av varor och tjänster och studerar den viktigaste konsumtionsskatten, momsen. Han analyserar hur en konsumtionsbeskattning som på bästa möjliga sätt uppfyller skattepolitikens målsättningar bör se ut och beskriver och värderar såväl fördelar som nackdelar med differentierade skatter. Konsumtionsskatternas roll i skattesystemet i bredare bemärkelse analyseras också med ett särskilt fokus på konsekvenser av att ändra balansen mellan skatter på arbete och konsumtion i skattesystemet.

Spencer Bastani är docent i nationalekonomi, verksam vid Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU) och knuten till Uppsala Center for Fiscal Studies, Uppsala universitet, samt Institutet för Näringslivsforskning (IFN).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur bör konsumtion beskattas?
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Spencer Bastani