Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dexter Olsson Adventures (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
783
Utgivningsdatum
2019-05-29
Förlag
Stevali
Medarbetare
Maranik, Alan (form)
Illustratör/Fotograf
Freja Emilie Hyldgaard, Arthur Enoksson Palmblad
Dimensioner
220 x 145 x 60 mm
Vikt
896 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188639509
Fångar i Luxor (inbunden)

Fångar i Luxor

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-05-29
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
DEXTER ÄR PÅ RYMMEN och vägrar återvända till skolan. Motståndsrörelsen har kallat till videokonferens på Mauritius, plan Delta är iscensatt och en tuff kamp väntar. Kostroffs nya raketuppskjutning på Zanzibar ska stoppas och superreaktorn i Egypten måste aktiveras. Elsa och morfar försöker samtidigt övertala Dexter att åka hem till Stockholm, men äventyret fortsätter till Kairos pyramider och Luxor ... Allt går dock inte som planerat. En ny karaktär vid namn Julia dyker plötsligt upp och vänder upp och ner på hela äventyret ...!

Hur byggdes pyramiderna? Vem kom på glassen? Dessa och många andra frågor söker sitt svar då äventyret fortsätter. Fångar i Luxor är tredje delen i succéserien om Dexter Olsson som tagit unga läsare med storm.

Att läsa Dexter är som att se på film! Julius 6 år

Den är så rolig att jag skrattar högt! Isabel 12 år

Man kan inte önska sig mer av en bok. Måns 10 år

MICHAEL WIANDER är författaren till och skaparen av succéserien om Dexter Olsson. Michael är bosatt i Sundbyberg med sin hustru och har två barn. När Michael inte skriver så lagar han helst massor av god mat (helst asiatiskt eller italienskt) och spelar schack. Michael är Ek. Mag från Stockholms Universitet, innehar flera Mästartitlar i schack, samt är även utbildad kock.

Läs mer om författaren på: www.dexterolsson.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fångar i Luxor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Älskad av sonen!

  Detta är tredje boken om Dexter Olsson, en serie med tegelstenstjocka böcker.
  Vi får följa Dexter som blivit indragen i sin morfars motståndsrörelse mot dennes ärkefiende Kostroff - en elak uppfinnare som vill ta med yttersta eliten till en ny rymdvärld för att sedan förinta resten av mänskligheten.
  I denna del fortsätter Dexter och gänget sin resa runt jorden och besöker Egypten i sin kamp mot Kostroffs ondskefulla planer.

  Jag började högläsa boken för barnen som älskade ... Läs hela recensionen

 2. Bästa boken enligt mig
  Leo Beiving, 4 augusti 2019

  Hej! Jag tycker detta är en bok i världsklass och jag rekommenderar verkligen denna bok och rekommenderar denna bok mycket. Och sen ett stort tack till Michael som fick mig att börja läsa denna bokserie och jag har ett stort intresse i serien. Keep up the good work Michael/Leo B

 3. Bästa boken jag läst.
  Theodor, 4 augusti 2019

  Fångar i Luxor är enligt mig den bästa boken i Dexter Olsson-serien. Den här boken har allt. Spänning, humor, äventyr, fakta och mycket, mycket mer. När jag hade läst första kapitlet kunde jag knappt sluta läsa och det enda dåliga va när den va slut. Jag vet inte vad jag ska göra när serien är slut! Rekommenderar även dom två andra böckerna.

 4. Jättefantastisk Bok!
  William, 27 juni 2019

  Denna bok måste vara det bästa jag har läst någonsin! Känns som om historien aldrig ska ta slut. Men det ända dåliga är då boken faktiskt är slut :-) Skulle även rekommendera de 2 förra böckerna i serien.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Michael Wiander