Marias kockskola (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dexter Olsson Adventures
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
61
Utgivningsdatum
2019-11-18
Förlag
Grenadine Bokförlag
Illustratör/Fotograf
Peter Jönsson
Dimensioner
248 x 177 x 9 mm
Vikt
300 g
SAB
uQca
ISBN
9789188639691

Marias kockskola

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-11-18

Slutsåld

Årets bästa kokbok för barn!

Laga maten från Dexter Olsson böckerna!

"VI ÄLSKAR DEN! En kokbok med massor av goda och härliga recept. Den är rolig och lärorik för både unga och gamla! Recepten kopplas till intressant kuriosa och fakta om rätternas ursprung och historia som tar läsaren till många delar av världen. Och, nästan bäst av allt, tillbaka till Dexter Olssons underbara äventyr. Äntligen dags att laga sina egna favoriträtter ur serien" Jalna & Martin Linnér @litematochenbok, betyg 5/5

I Marias kockskola får du bland annat lära dig att laga morfars favoriträtt jambalaya, Marias pasta pomodoro och den marängsviss som fick Svarthattarna på fall ... Lär dig hemligheten bakom Dexters chokladbollar, morfars stora kanelbullar och mycket annat som t.ex:

- Kreolsk matlagning.

- Amerikansk presidentglass.

- Hemlagade munkar.

I Marias kockskola presenteras även historien bakom varje maträtt. Ett och annat skratt blir det säkert också. Välkommen in i Marias kök.

Gourmand Awards har utsett denna till årets bästa kokbok för barn i Sverige, i och med det är den nominerad till att tävla i finalen om titeln Best in the World, finalen går av stapeln våren 2020.

Michael Wiander är författaren till och skaparen av Dexter Olsson. Han älskar mat och lägger upp det han lagar nästintill dagligen på Instagramkontot perfectchefmike. Michael är utbildad kock och älskar italiensk mat men äter helst indiskt (fast den maten är ju mer tidskrävande = färre böcker blir skrivna).

Peter Jönsson är den som illustrerat Marias kockskola. Han älskar också mat, men det blir ofta mikrovågs-pizza, kanske för att han jämt är upptagen med något nytt projekt (eller vägrar erkänna att han är kass i köket). Peter är lärare i bild på Bryggeriets gymnasium i Malmö. Det är hans elever som illustrerat Dexter Olsson-böckerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Marias kockskola. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Roligt nytt format på kokbok

  I "Marias kockskola" får vi möta karaktärerna från Dexter Olsson-böckerna men nu i ett kokboksformat.
  Här får vi instruktioner på olika rätter vi möter i böckerna.Exempelvis Morfars Jambalaya och Marias Pasta Pomodoro.
  Men till varje recept finns även ett uppslag med historisk fakta om de olika rätterna, samt en kortare historia.

  Jag och sonen (10 år) har testat ett flertal av recepten i boken. Samtliga har varit på lagom svårighetsnivå när vi gemensamt lagat där han stått ... Läs hela recensionen

 2. Älskade boken!
  Kim M. Kimselius, 1 februari 2020

  Jag älskar verkligen Marias Kockskola av Michael Wiander. Det är inte bara en kokbok, utan en berättelse om alla personer man mött i Dexter Olssons äventyr. Det är mest de som lagar mat och inte Maria, den stackarn, som inte får ha sitt kök ifred.

  Eftersom jag älskar historia tyckte jag extra mycket om de fascinerande faktadelarna efter varje recept. Här får man lära sig om pastans historia, berättelsen om kanelbullar, samt hur glassen uppstod.

  En kokbok skulle inte vara en ... Läs hela recensionen

 3. Kul med historian bakom rätterna

  Att få barnen att laga mat funkar inte så ofta men när de har en kokbok som är deras som de kan slå upp saker i då händer det grejer.

  Denna fina kokbok som heter Marias kockskola har skaparna Dexter, Michael Wiander och Peter Jonsson gjort. Karaktärerna är med i boken, det finns recept och historien om själva bakverket eller maträtten. Både Gustav och Philip gillar det och nu hör jag deras vänner berätta vart glassen eller chokladbollarna faktiskt kommer ifrån på riktigt. Vi har inte... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Michael Wiander