Nattviol (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stockholm calling (del 1)
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2017-09-20
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
234 x 155 x 35 mm
Vikt
650 g
SAB
Hc
ISBN
9789188647047
Nattviol (inbunden)

Nattviol

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-09-20

Slutsåld

Stockholm, januari. När Ebba Lindh ser blåljusen spela under Liljeholmsbron känner hon endast lättnad över att ha lämnat poliskåren. De bestialiska mord som hemsöker staden får istället brodern Robert ansvar för att klara upp. Men när Ebba blir anlitad av en viss Sandra Bergman för att undersöka hennes mors brutala död visar det sig vara svårare än hon trott att bryta banden till sitt gamla liv. Spåren leder tillbaka till hennes barndoms Värmland, och minnen hon helst inte vill bli påmind om. Ebba inser snart att korruption är en smitta som sträcker sin långt bortom poliskåren, och att hennes uppdragsgivare har en egen dold agenda. Samtidigt som relationen med sonen Jakob blir allt sämre faller temperaturen i ett vintermörkt Stockholm. Nattviol är första delen i Stockholm Calling en trilogi och en sensation i spänningsgenren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Nattviol. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mer än en kriminalroman
  Blå Enth, 28 oktober 2017

  Vissa deckare är som godis - snabba kolhydrater. Berättelser som driver mig att frenetiskt vända blad, allt för att så snabbt som möjligt få svar på gåtan. Nattviol fungerar inte så. Spänningen finns här, men också fabulösa miljöbeskrivningar och komplexa personporträtt. De får mig att stanna upp och vila i texten. Vargen som stryker omkring i skuggorna och de bestialiska morden skrämmer mig. Visst vill jag veta "Vem?" och "Varför?", men boken är alltför välskriven för att inte stanna kvar ho... Läs hela recensionen

 2. Riktigt, riktigt bra.
  Tuck, 19 oktober 2017

  Känns som en nystart för en genre som börjat gå på tomgång. Författaren vågar ha förväntningar på läsarens intelligens, något som inte kan underskattas. Starka porträtt där alla karaktärerna är mänskliga och "skaver", ingen "Dorothy", ingen hero's journey, mera stämningen från "The Wire". Klass är en återkommande tematik i berättelsens bakgrund. Miljöskildringarna av Stockholm är naturromantiska och skitiga samtidigt. Storyn är tight och ramstoryn ger mersmak inför kommande delar.

 3. Spännande och relationsdrivet!
  Boriskatt, 17 oktober 2017

  Alltid kul med bra debutanter! Leavy har ett driv och känsla för spänning och fina miljöbeskrivningar- Stockholm och Värmland. Finns även en mörk humor i svärtan. Tänker på tidiga James Ellroy. Skynda på med andra delen!

 4. Nja
  Villivonkansbooks (Örebro), 12 oktober 2017

  Ebba har lämnat polisen för att starta eget. När bestialiska mord hemsöker staden får hennes bror Robert ansvar att reda upp brottet. Men Ebba får svårt att bryta banden till sitt gamla liv.
  Nattviol är första delen i serien Stockholm Calling. Boken börjar med ett otäckt mord, vem är det som har mördat, är det en människa eller rentav en varulv? Själva mordet är ganska detaljerat och obehagligt och det detaljerade är något som följer genom hela boken. Handlingen kretsar kring mordet i nu... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Nattviol