Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2017-11-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Alice E Olsson
Originaltitel
A Hope more powerful than the sea
Dimensioner
235 x 160 x 35 mm
Vikt
508 g
SAB
Lz Al Zamel, Doaa
ISBN
9789188647139
Hopp : Doaas flykt till Sverige (inbunden)

Hopp : Doaas flykt till Sverige

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-11-01
189
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Doaa Al Zamel och hennes familj lämnar det krigsdrabbade Syrien för Egypten. Men även där blir det politiskt instabilt och allt farligare att vistas. Hon möter och förälskar sig i Bassem, en före detta frihetskämpe, och tillsammans bestämmer de sig för att lämna de trakasserier de möter i Egypten att fly till Europa. Doaa och Bassem blir två av de tusentals flyktingar som gör den livsfarliga resan över Medelhavet på överfulla och nedgångna båtar. Efter fyra dagar till havs sänks deras båt av en annan, fylld med arga män som hotar och skriker förolämpningar. Basseem drunknar. Utan land i sikte, knappt simkunnig och omgiven av uppsvällda lik håller sig Doaa flytande med en simring runt midjan, medan två små flickor klamrar sig fast vid hennes hals. Doaa måste överleva för dem. Hon får inte förlora styrka. Hon får inte förlora hoppet. Melissa Fleming beskriver Doaa Al Zamels skakande resa, från krigets Syrien till Sverige. Det är smärtsam läsning, i Doaa representeras de miljoner flyktingar som riskerar allt för att hitta ett tryggare liv. Samtidigt är det ett enastående porträtt av hur en helt vanlig tjugoåring uppvisar enorm styrka och mod. Melissa Fleming är chefstalesperson för FN:s flyktingkommissariat (UNHCR). Hon reser till krigszoner och flyktingläger för att ge röst åt de miljontals människor tvångsförflyttats från sina hem. Berättelsen om Doaa började som en TED Talk och är nu översatt till 28 språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hopp : Doaas flykt till Sverige
 2. +
 3. Autisterna : om kvinnor på spektrat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autisterna : om kvinnor på spektrat av Clara Törnvall (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hopp : Doaas flykt till Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark och gripande läsning
  Villivonkansbooks, 6 februari 2018

  Doaa Al Zamel är en av alla flyktingar som riskerar allt för ett tryggare liv. Hennes dramatiska flykt från Syrien till Egypten ihop med familjen, följt av hennes och fästmannens mardrömsresa över Medelhavet, där hon med knapp nöd överlever, skildras i Hopp.
  🐴
  Hopp är en bok som berör in på djupet. Boken börjar med att vi följa Doaas liv i Syrien innan kriget drar igång. Allt urartar och det blir krig mitt utanför hennes familjs hus, soldater stormar och genomsöker deras hus f... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner