Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2017-09-14
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Yrsa Axelsson Landström
Originaltitel
Penguin Bloom. The odd little bird that saved a family
Medarbetare
Bloom, Cameron (foto)
Dimensioner
190 x 210 x 25 mm
Vikt
730 g
SAB
Ugg
ISBN
9789188647191
Penguin Bloom (inbunden)

Penguin Bloom

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-09-14

Slutsåld

Den udda lilla fågeln som räddade en familj.

En fängslande liten berättelse av New York Times bästsäljande författare Bradley Trevor Greive, med foton av Cameron Bloom.

Cameron fru, Sam, råkar ut för en allvarlig olycka och blir helt förlamad. Djupt deprimerad sluter hos sig och hela familjen, med tre små pojkar är på väg att gå under.

Men så kommer en liten tufsig skadad skata in i deras liv. Pojkarna döper henne till Penguin och hon blir snabbt en egensinnig lillasyster med en självklar plats i familjen.
Penguin ger Sam och familjen nytt hopp.

Skatan påminner oss alla att oavsett hur förlorade, sköra eller skadade vi känner oss så finns det kärlek, där vi minst anar det. Genom att motta kärlek av andra och älska dem i gengäld kan vi bli hela igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Penguin Bloom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Såååå bra!
  Isabel Hafström, 31 december 2018

  Den här boken är min egen favorit! Den innehåller allt: fantastiska foton, en bra historia, underbara människor och en klok liten fågel - vad mer kan man begära. Den är ingen roman men läsvärd flera gånger om, en udda berättelse som ger mycket. I jul har jag givit den till flera av mina vänner som älskar djur och därför passar dem perfekt.

 2. Fina bilder, dåligt språk
  Brittmari Zaunschirm, 5 januari 2018

  Historien om den lilla fågeln som hade så stora känslor att ge till en drabbad familj är fin och rörande. Bilderna är fantastiska och jag, som i hela mitt liv haft ett "Snövit-syndrom" - det där att kunna vara vän med alla djur och ha och ge tillit till dem- jag faller direkt för de här kråkbilderna. Men! Översättningen! Är det en google- översättning? Jag hejdar mig i texten, hur många gånger som helst, och undrar över ordval och formuleringar. "göra vänner" är bara ett exempel. Tyvärr drar ... Läs hela recensionen

 3. Hjärtskärande men också sällsamt vackert
  Annette Juhlin, 26 oktober 2017

  Det här är en sann historia om en äventyrlig och levnadsglad familj som genom en fruktansvärd olycka får sitt liv helt omkullkastat. Familjen är på semester när Sam faller från hög höjd och är nära att mista livet, men överlever mot alla odds, förlamad.

  När lusten att leva försvunnit och allt ser som mörkast ut, då kommer en skadad flöjtkråka in familjens liv. Hon har fallit ur sitt bo, är övergiven och skadad. Omsorgerna om och kärleken till den lilla fågeln ger familjen nytt hopp o... Läs hela recensionen

 4. Underbar
  Kaffeläsaren, 23 september 2017

  Flöjtkråkan Penguin dyker upp hos familjen Bloom, i en tid då de har det väldigt tungt. Mamman Sam var med om en fruktansvärd olycka på deras semesterresa och blev förlamad.
  Penguin Bloom är en fantastisk liten bok. En riktig pärla bland böcker. Inte ofta jag läser en bok som jag blir så berörd av, som jag blev av denna. Jag blev både arg, ledsen, rörd och glad utav den. Flöjtkråkan Penguin kommer in i familjens liv och förändrar det helt. Penguin blir ett oväntat stort stöd till mamma S... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Bradley Trevor Greive

Bokvideo