Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2017-11-20
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Ann Margret Vult von Steyern
Originaltitel
Mirror, mirror
Dimensioner
235 x 155 x 30 mm
Vikt
554 g
SAB
Hce
ISBN
9789188647634
Spegel, spegel (häftad)

Spegel, spegel

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-11-20
129
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När en nära vän plötsligt försvinner utan spår ställs en grupp tonåringar ansikte mot ansikte med utmaningar och hemligheter de inte längre kan ignorera. Spegel, spegel är en annorlunda och fängslande berättelse om att växa upp, från den internationella supermodellen, skådespelaren och sociala medier-fenomenet Cara Delevingne.

Red, Leo, Rose och Naomi har aldrig passat in bland de andra eleverna på Pimlico Academy de är outsiders som känner sig mest bekväma när de sysslar med musik och sitt band, Spegel, spegel. För 16-åringarna är det nästan lika svårt att försöka smälta in i skolan som att hantera livet hemma. Red har en alkoholiserad mamma och en pappa som aldrig är där. Leos bror sitter i fängelse. Rose använder sex och alkohol för att döva smärtan efter ett brutalt överfall. Naomis punkprinsess-persona ger henne friheten att vara sig själv.

När Naomi plötsligt försvinner och sedan hittas medvetslös, blir hennes vänner chockade och förvirrade. Var det en olycka eller försökte någon medvetet skada Naomi? Om hon hade problem, varför kom hon inte till dem? Hur väl känner de egentligen sin vän och varandra? Om Naomi vaknar upp från sin koma, kommer hon någonsin att bli densamma igen?

För att kunna förstå vad som hände Naomi måste Red, Leo och Rose konfrontera sina egna mörka hemligheter och rädslor, och till slut också skillnaden mellan vad de egentligen känner, och vad de visar utåt.

Med denna starka roman visar Cara Delevingne hur långt hennes fantastiska talang sträcker sig. Spegel, spegel är en berättelse om identitet, sexualitet, kön, starka känslor, sociala medier i all deras komplexitet, och det farliga i att dölja sitt sanna jag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spegel, spegel
  2. +
  3. Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök av Neil Gaiman (inbunden).

Köp båda 2 för 262 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spegel, spegel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra
    Villivonkansbooks (Örebro), 21 december 2017

    Leo, Rose, Red och Naomi har ett band ihop. Det startade först som ett påtvingat grupparbete i skolan, då tyckte de inte alls om varandra. Men det ledde till att de alla blev nära vänner. En dag är Naomi plötsligt försvunnen.
    Spegel, spegel börjar lite försiktigt för att sedan bara växa. I boken får vi följa Red eller Amy som hon egentligen heter. Red har det tufft hemma, mamma dricker och pappa flyr till sina älskarinnor. Red försöker ta hand om lillasyster Grace samtidigt som hon försö... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Spegel, spegel