Stillhetens styrka : vetenskapen om meditation (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2018-04-12
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Bitte Wallin
Originaltitel
Altered traits: Science reveals how meditation changes your
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
694 g
SAB
Dokba
ISBN
9789188659187
Stillhetens styrka : vetenskapen om meditation (inbunden)

Stillhetens styrka : vetenskapen om meditation

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-12
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ett standardverk inför en ny, vetenskapligt belagd meditationsvåg! Daniel Goleman, som lanserade begreppet emotionell intelligens, har tillsammans med Richard J Davidson skrivit en fascinerande bok om forskning på meditation och hur den faktiskt förändrar våra liv. För Headspace-åldern!

Författarna har själva mediterat under hela sina vuxna liv, men i den här boken redogör de för kvalificerad forskning och vad vi faktiskt vet om de effekter som meditation och mindfulness har på utövarna. De träffar också personer som berättar om egna erfarenheter; som Steve som arbetade i Pentagon och överlevde 11 september, men drabbades av svår posttraumatisk stress som höll på att förstöra hans liv. Tills han lärde sig att meditera.

Daniel Goleman och Richard J Davidson avfärdar också en hel del myter. Rigorösa tester har visat vissa av de magiska egenskaper som tillskrivs meditation inte stämmer alls. Men de redogör också för nya rön som visar på andra fördelar som de flesta inte känner till.

Stillhetens styrka är den definitiva boken för en ny era av vetenskapligt belagd meditation.

Daniel Goleman är psykolog, författare och vetenskapsjournalist. Hans bok Känslans intelligens låg ett och ett halvt år på New York Times bästsäljarlista. Richard J Davidson är professor i psykiatri och psykologi på University of Wisconsin-Madison och grundare till Center for Healthy Minds.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stillhetens styrka : vetenskapen om meditation
 2. +
 3. Som om Gud inte finns : en bok om sekularisering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Som om Gud inte finns : en bok om sekularisering av Magnus Malm (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stillhetens styrka : vetenskapen om meditation. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Karin Nordin, 13 november 2020

  Intressant, men många detaljer och jämförelser som var svåra att hänga med på, men ändå kan jag rekommendera den. En del grundkunskaper fastnade.

 2. Ett välkommet inslag bland meditationsfloran.
  Mac (Skåne), 23 oktober 2018

  Stillhetens styrka är en synnerligen välöversatt bok från engelskan "Altered Traits" av Bitte Wallin och handlar om vad meditation är, hur den utförs och vad för resultat man kan förvänta sig av den.

  Daniel Goleman och Richard Davidson är två psykologer från Harvard som redan på 70-talet forskade om meditationens effekter och publicerade artiklar samt sedermera välrecenserade böcker i ämnet. De var samtida med dåtidens stora ämne Biofeedbackforskningen vilket idag har ersatts av den ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna