Larmrapporten (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2017-12-13
Förlag
Volante
ISBN
9789188659330
Larmrapporten (e-bok)

Larmrapporten E-bok

Att skilja vetenskap från trams

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-12-13
39
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
"Nuförtiden är alla dagar som första april. Vi behöver därför ständigt hålla utkik efter falska eller feltolkade påståenden."

Hur avgör du vad som är vinklade nyheter och rena påhitt? Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? I tider av "alternativa fakta", fejknyheter och halvsanningar kommer forskaren och vetenskapsevangelisten Emma Frans med en välbehövlig guide för att tolka både nyhets ödet och påståenden från bekanta.

Larmrapporten ger dig vetenskapskoll för att förstå hur fakta och påstådda fakta ska bedömas. Boken riktar sig till såväl ungdomar som vuxna.

Emma Frans är forskare vid Karolinska institutet och vetenskapsskribent. Hon har kallats för "Sveriges roligaste tjej" men i den här boken ryter hon till och blir allvarlig.

"Glassförsäljning och drunkningsolyckor samvarierar starkt. Det låter förstås väldigt intressant. Kopplingen är dock självklar och är allt annat än spännande. Glass orsakar så klart inte drunkningsolyckor istället ger varmt sommarväder både ökad glassförsäljning och ökad förekomst av drunkningsolyckor."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Larmrapporten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 2 mars 2021

  Emma Frans - Larmrapporten : Att skilja vetenskap från trams - Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Intressanta fakta presenterat på ett enkelt och roligt sätt. Rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Frans Emma

 • Alla tvättar händerna

  Frans Emma

  "Att vara svenska folkets berättare i den här krisen, det är vad jag vill vara. Det kanske är hybris, men om jag kan ta en roll så är det den." Vad hände egentligen? Och fortsätter att hända? Vem har rätt och hur vet vi? Från de första rapporterna...

 • Sant, falskt eller mittemellan

  Frans Emma

  Dras myggor verkligen mer till vissa personer? Går det att bota bakfylla? Får folk som träffats på nätet sämre relationer? Är frukosten dagens viktigaste mål? Dör rockstjärnor verkligen tidigare än "normala" människor? I "Sant, falskt eller mittem...