Larmrapporten: Att skilja vetenskap från trams (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (96.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2019-01-16
Förlag
Volante
ISBN
9789188659750
Larmrapporten: Att skilja vetenskap från trams (ljudbok)

Larmrapporten: Att skilja vetenskap från trams (ljudbok)

(4 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-01-16

Styckköp

189

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
  • Skickas inom 1-2 vardagar
    45 55
Visa alla 1 format & utgåvor
"Nuförtiden är alla dagar som första april. Vi behöver därför ständigt hålla utkik efter falska eller feltolkade påståenden."

Hur avgör du vad som är vinklade nyheter och rena påhitt? Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? I tider av "alternativa fakta", fejknyheter och halvsanningar kommer forskaren och vetenskapsevangelisten Emma Frans med en välbehövlig guide för att tolka både nyhets ödet och påståenden från bekanta.

Larmrapporten ger dig vetenskapskoll för att förstå hur fakta och påstådda fakta ska bedömas. Boken riktar sig till såväl ungdomar som vuxna.

Emma Frans är forskare vid Karolinska institutet och vetenskapsskribent. Hon har kallats för "Sveriges roligaste tjej" men i den här boken ryter hon till och blir allvarlig.

"Glassförsäljning och drunkningsolyckor samvarierar starkt. Det låter förstås väldigt intressant. Kopplingen är dock självklar och är allt annat än spännande. Glass orsakar så klart inte drunkningsolyckor istället ger varmt sommarväder både ökad glassförsäljning och ökad förekomst av drunkningsolyckor."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emma Frans