Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2017-08-30
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Dimensioner
227 x 150 x 23 mm
Vikt
530 g
SAB
Qz Ekman
ISBN
9789188661142
Dynastins kvinnor : företagarfamiljen Ekman under tidigt 1900-tal (inbunden)

Dynastins kvinnor : företagarfamiljen Ekman under tidigt 1900-tal

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2017-08-30
204
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Svenskt näringsliv har historiskt dominerats av en rad välkända familjedynastier. I Dynastins kvinnor ger historikern Therese Nordlund Edvinsson en inblick i det moderna industrisamhällets framväxt genom att spegla en entreprenörsfamilj i en tid präglad av stora klassklyftor och genusarbetsdelning.

Hon skildrar tidsandan genom att beskriva tillvaron hos familjen Ekman som drev handelshuset Ekman & Co i Göteborg. År 1913 förvärvade de även Orrefors glasbruk, vilket Johan Ekman utvecklade till en ledande tillverkare av designat glas.

Kvinnor och minderåriga barn stod vanligen utanför handelsverksamheten, men genom att ta del av källmaterial som belyser familjelivet kan läsaren få en djupare insikt i familjens genusordning. Företagandets villkor gjorde att kvinnor spelade en central roll för att organisera vardagslivet men också för att bygga och utveckla privata och affärsmässiga nätverk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dynastins kvinnor : företagarfamiljen Ekman under tidigt 1900-tal
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dynastins kvinnor : företagarfamiljen Ekman under tidigt 1900-tal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mormorsmor
    Eva Tallroth, 24 november 2021

    Jag har precis börja läsa boken. Som barnbarnsbarn till huvudpersonerna är jag fascinerad och lite omskakad av vad jag läser. Väldigt mycket som jag inte visste om min familj. Inte något vi pratade om särskilt mycket, i synnerhet inte detaljerna. Jag stod min mormor mycket nära, men vi pratade inte om detta. Kanske för att det var självklart för henne. Jag kan känna en stolthet över styrkan hos dessa kvinnor som inte hade samma möjligheter som jag. Jag har en hög akademisk utbildning och har ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner