Kritiska text- och diskursstudier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Text- och samtalsstudier från Södertörns högskola (del 6)
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2018-03-09
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
227 x 153 x 24 mm
Vikt
430 g
ISBN
9789188663344
Kritiska text- och diskursstudier (häftad)

Kritiska text- och diskursstudier

Häftad Svenska, 2018-03-09
204
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur kan kritik förstås i ett språkvetenskapligt sammanhang? Vad innebär det att inta en kritisk forskarposition som språkvetare? Vad kan man som text- och diskursanalytiker rikta sin kritik mot?

Denna antologi tar ett samlat och bredare grepp om konceptet kritik inom språkvetenskaplig text- och diskursanalys med ett särskilt fokus på en svenskspråkig kontext. Boken innehåller såväl teoretiska diskussioner av kritikbegreppet som kritiska empiriska analyser.

I bidragen analyseras sociala och samhällsrelevanta fenomen såsom feminism, nyliberalism, rasism och propaganda utifrån kritiska perspektiv. De empiriska analyserna bygger på vitt skilda skriftspråkliga såväl som multimodala material. Bland annat presenteras kritiska analyser av nationella prov för gymnasiet, reklam för banker, IKEA-kataloger, vårdprogram för ätstörningar och synen på samiska barns språkundervisning. Boken ger en samlad bild av aktuell kritisk text- och diskursanalytisk forskning och avser även att bidra till den teoretiska utvecklingen av fältet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kritiska text- och diskursstudier
  2. +
  3. Funktionell textanalys

De som köpt den här boken har ofta också köpt Funktionell textanalys av Per Holmberg, Anna-Malin Karlsson, Andreas Nord (häftad).

Köp båda 2 för 459 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »