Flerspråkiga elever smågruppsarbetar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Text- och samtalsstudier från Södertörns högskola (del 8)
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2018-12-03
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
227 x 153 x 9 mm
Vikt
270 g
SAB
F.047
ISBN
9789188663542
Flerspråkiga elever smågruppsarbetar (häftad)

Flerspråkiga elever smågruppsarbetar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-12-03
153
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Smågruppsarbete erbjuder många möjligheter att använda språket på ett varierat och utmanande sätt. I smågrupparbeten måste elever på egen hand organisera sitt arbete. De måste planera och besluta tillsammans. De måste också diskutera, resonera, jämföra och sammanfatta för att lösa uppgifter. I idealfallet ger därför smågrupparbete många tillfällen till att tala och lyssna. Det är därför inte konstigt att smågruppsarbete rekommenderas som arbetsform i andraspråksundervisning.

I denna bok presenteras studier om andraspråksutveckling i skolan som genomförts inom ramen för ett projekt som fokuserat smågruppsarbete i årskurs 8 och 9 i klassrum med elever med olika grad av behärskning av undervisningsspråket. Genom att studera smågruppsarbete närmare vill författarna föra en mer nyanserad och balanserad diskussion om hur smågruppsarbete kan organiseras för att bli språkutvecklande på mest effektiva vis. I studierna undersöks vad olika former av smågruppsarbete erbjuder för möjligheter till interaktion, dvs. vilken interaktion smågruppsarbete i sig skapar och därmed vilka möjligheter till språkutveckling smågruppsarbete kan ge.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flerspråkiga elever smågruppsarbetar
  2. +
  3. Sociolingvistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sociolingvistik av Eva Sundgren (häftad).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flerspråkiga elever smågruppsarbetar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderar ej
    Johan Andersen, 11 februari 2020

    Finns andra liknande titlar som bättre behandlar titeln. Jag har jämfört flera olika böcker med denna bok och anser att den här boken saknar en del grundläggande fakta och metoder.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna