Det räcker om de förstår den : En studie av lärares och elevers uppfattningar om multiplikation och multiplikationstabellen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Södertörn Studies in Higher Education (del 8)
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2018-11-29
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
212 x 136 x 11 mm
Vikt
254 g
SAB
Eabt
ISBN
9789188663559
Det räcker om de förstår den : En studie av lärares och elevers uppfattningar om multiplikation och multiplikationstabellen (häftad)

Det räcker om de förstår den : En studie av lärares och elevers uppfattningar om multiplikation och multiplikationstabellen

Häftad Svenska, 2018-11-29
153
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
För att bygga upp en matematikundervisning som utgår från aktuell forskning och skolans behov, krävs en hållbar lärarutbildning. Eftersom lärarutbildningen måste utgå från studenternas aktuella kunskaper i matematik, blir en central fråga hur de tillägnat sig sina kunskaper och uppfattningar. Mot denna bakgrund har vi genomfört en studie med fokus på multiplikation och dess invers division. Studien har i huvudsak genomförts i grundskolans årskurser 3 och 5.

Studien visar att undervisningen om multiplikation i årskurs 3 enbart handlar om upprepad addition. Undervisningen om multiplikationstabellen handlar inte om mönster i multiplikationstabellen utan enbart om att göra så kallade "hopp" i tabellen. Detta gör det svårt för eleverna att senare förstå begrepp och mönster som är grundläggande för att kunna generalisera sina kunskaper till nya talområden och för att förstå den grundläggande algebran. Vi menar, att detta leder till problem som vi under senare år kunnat iaktta bland våra lärarstudenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det räcker om de förstår den : En studie av lärares och elevers uppfattningar om multiplikation och multiplikationstabellen
  2. +
  3. Huvudräkning - En inkörsport till matematiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Huvudräkning - En inkörsport till matematiken av Madeleine Löwing, Wiggo Kilborn (häftad).

Köp båda 2 för 409 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det räcker om de förstår den : En studie ...