Ängsliga byråkrater eller professionella pragmatiker? : Administrativa effekter av statens indirekta styrning av kommunerna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Förvaltningsakademin (del 17)
Antal sidor
108
Utgivningsdatum
2019-02-14
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
210 x 132 x 6 mm
Vikt
166 g
ISBN
9789188663573

Ängsliga byråkrater eller professionella pragmatiker? : Administrativa effekter av statens indirekta styrning av kommunerna

Häftad,  Svenska, 2019-02-14
139
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Syftet med rapporten är att undersöka och diskutera vilka administrativa effekter den indirekta statliga styrningen ger i den kommunala verksamheten. Kommunernas verksamheter styrs av en mängd olika styrsignaler i form av direkt, indirekt och efterhandsstyrning. Statliga myndigheter har i detta en roll som uttolkare, översättare och förmedlare av styrning.

Studien visar att den komplexa styrbilden, mängden aktörer som är involverade i den indirekta styrningen, hörsammandet av efterhandsstyrningen och dominansen av ängsliga byråkrater och duktiga administratörer tillsammans bidrar till en överproduktion av administration inom skola, förskola och primärvård.

Fil. dr Daniel Castillo är sociolog och Anders Ivarsson Westerberg är professor i Offentlig förvaltning. Båda är verksamma vid Förvaltningsakademin, Södertörns högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ängsliga byråkrater eller professionella pragmatiker? : Administrativa effekter av statens indirekta styrning av kommunerna
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna