Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalamarksmordet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2017-09-14
Upplaga
1
Förlag
Mondial
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
235 x 160 x 20 mm
Vikt
496 g
SAB
Oer-c,Lz Linna, Kaj
ISBN
9789188671011

Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalamarksmordet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2017-09-14
199 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En aprilkväll 2004 sker ett brutalt rånmord på en enslig gård i den lilla byn Kalamark i Norrbotten. Polisens misstankar riktas snabbt mot 41-årige Kaj Linna, en försäljare som tidigare gjort affärer med offren. Efter att Kaj Linna gripits på flykt i Wales döms han mot sitt nekande till livstids fängelse.

Ett drygt år efter domen får kriminalreportern Stefan Lisinski genom ett tips upp ögonen för fallet. Ju fler stenar han lyfter på, desto märkligare verkar det hela. Stämmer det verkligen att Kaj Linna har begått mordet? Och om han är oskyldig, hur ska man då kunna bevisa det?

Att ta ett liv är ett svindlande reportage i bästa true crime-anda. En berättelse om undermåligt polisarbete, fartblinda åklagare och hur en journalists envisa arbete bidrog till att en oskyldig man friades efter 13 år bakom galler.

I och med Kaj Linnas frikännande väcks också den verkligt brännande frågan: Vem är den riktige mördaren?

*

Stefan Lisinski (f. 1952) arbetar som kriminalreporter på Dagens Nyheter. Han förärades 2017 med Föreningen Grävande Journalisters hedersomnämnande vid utdelningen av priset Guldspaden. Juryns motivering löd: För långt och uthålligt grävande i ett rättsfall som de flesta andra valt att glömma, och där Kaj Linna nu beviljats resning.

"En historisk journalistisk gärning. Stefan Lisinskis bok förtjänar att läsas av många."
Peter Wolodarski, chefredaktör Dagens Nyheter

"I historien kring fallet Kaj Linna finns det gott om mörker, tragik, ond bråd död, orättvisa, lögner och jämngrått jävla elände. Om allt detta kommer ni få läsa i boken ni har framför er. Men det finns också enstaka ögonblick av ljus. Värme. Medmänsklighet och förtröstan. Inte sällan är det just Stefan Lisinski som står för dessa ögonblick."
Anton Berg, journalist
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalamarksmordet
  2. +
  3. Den ensamme terroristen? : om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den ensamme terroristen? : om lone wolves, näth... av Heléne Lööw, Mattias Gardell, Michael Dahlberg-Grundberg (häftad).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalamarksmordet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Skrämmande om svenskt rättsväsende
    Eva, 21 oktober 2017

    Boken är en svidande vidräkning av svenskt rättsväsende; polis, åklagare, tingsrätt, hovrätt, riksåklagare och till viss del även högsta domstolen. Dock att den senare efter tredje resningsansökan insåg att Kaj Linna var oskyldig. DN-journalisten Stefan Lisinski har efter tipset från Kaj Linnas syster om att Kaj var oskyldig, agerat (bildligt talat) som en blodigel. Han har studerat hela polisutredningen som visade sig vara en katastrof. Detta bland annat på grund av personliga motsättningar ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalam...