Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalamarksmordet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2017-09-14
Upplaga
1
Förlag
Mondial
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
235 x 160 x 20 mm
Vikt
496 g
SAB
Oer-c,Lz Linna, Kaj
ISBN
9789188671011
Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalamarksmordet (inbunden)

Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalamarksmordet

(12 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-09-14
230
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En aprilkväll 2004 sker ett brutalt rånmord på en enslig gård i den lilla byn Kalamark i Norrbotten. Polisens misstankar riktas snabbt mot 41-årige Kaj Linna, en försäljare som tidigare gjort affärer med offren. Efter att Kaj Linna gripits på flykt i Wales döms han mot sitt nekande till livstids fängelse.

Ett drygt år efter domen får kriminalreportern Stefan Lisinski genom ett tips upp ögonen för fallet. Ju fler stenar han lyfter på, desto märkligare verkar det hela. Stämmer det verkligen att Kaj Linna har begått mordet? Och om han är oskyldig, hur ska man då kunna bevisa det?

Att ta ett liv är ett svindlande reportage i bästa true crime-anda. En berättelse om undermåligt polisarbete, fartblinda åklagare och hur en journalists envisa arbete bidrog till att en oskyldig man friades efter 13 år bakom galler.

I och med Kaj Linnas frikännande väcks också den verkligt brännande frågan: Vem är den riktige mördaren?

* Stefan Lisinski (f. 1952) arbetar som kriminalreporter på Dagens Nyheter. Han förärades 2017 med Föreningen Grävande Journalisters hedersomnämnande vid utdelningen av priset Guldspaden. Juryns motivering löd: För långt och uthålligt grävande i ett rättsfall som de flesta andra valt att glömma, och där Kaj Linna nu beviljats resning.

"En historisk journalistisk gärning. Stefan Lisinskis bok förtjänar att läsas av många. " Peter Wolodarski, chefredaktör Dagens Nyheter

"I historien kring fallet Kaj Linna finns det gott om mörker, tragik, ond bråd död, orättvisa, lögner och jämngrått jävla elände. Om allt detta kommer ni få läsa i boken ni har framför er. Men det finns också enstaka ögonblick av ljus. Värme. Medmänsklighet och förtröstan. Inte sällan är det just Stefan Lisinski som står för dessa ögonblick." Anton Berg, journalist
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalamarksmordet
 2. +
 3. Besökaren : mina 13 år bakom galler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Besökaren : mina 13 år bakom galler av Kaj Linna, Theodor Lundgren (inbunden).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalamarksmordet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En väldigt intressant och välskriven bok
  ElinsBokhylla , 19 maj 2019

  Boken är väldigt välskriven och detaljerad, jag upplever att Lisinski på ett väldigt bra sätt kan förmedla framgången och bakstegen inom fallet Kaj Linna och Karlamarksmordet.
  Jag hade nog sett mer intervjuer med Kaj Linna och hans anhöriga, men jag förstår att det inte var Stefan Lisinskis syfte med boken. Utan jag upplever att hans syfte är att framföra bristerna i det svenska rättssystemet och det måste jag ändå säga att han har lyckats med.

  Att Ta Ett Liv: Fallet Kaj Linna -... Läs hela recensionen

 2. Gripande och innehållsrik

  En bok som skildrar en person som blivit utsatt för en fruktansvärd behandling av samhället genom den dom han fått trots dåliga bevis.Han är oskyldig och fick sitta i fängelse i nästan 13 år.

 3. Läsvärd
  Gudrun , 9 juli 2018

  En bok som gör mig skrämd över hur en människa kan hamna i rättvisans klor. Kändes som om rättssamhället helt enkelt hade bestämt sig för att Kaj var skyldig, bevis eller inte spelade ingen roll!

 4. Spännande och viktigt
  Stefan Lisinski, 26 oktober 2017

  Jag är stolt och glad att jag orkade fortsätta bevaka detta märkliga fall, och att Kaj Linna till sist friades från detta brutala mord. Det var spännande att skriva och, hoppas jag, även spännande att läsa.

 5. Jättebra bok!
  Krister Nässén, 24 oktober 2017

  Jättebra om en stor rättsskandal. Sedan hade jag gärna sett att den grävde lite djupare i det som verkar ha varit en spricka i polisledningen.

  Men framför allt är det bra att det uppdagas vad som kan hända den som blir offer för en inkompetent polisutredning.

 6. Skrämmande om svenskt rättsväsende
  Eva, 21 oktober 2017

  Boken är en svidande vidräkning av svenskt rättsväsende; polis, åklagare, tingsrätt, hovrätt, riksåklagare och till viss del även högsta domstolen. Dock att den senare efter tredje resningsansökan insåg att Kaj Linna var oskyldig. DN-journalisten Stefan Lisinski har efter tipset från Kaj Linnas syster om att Kaj var oskyldig, agerat (bildligt talat) som en blodigel. Han har studerat hela polisutredningen som visade sig vara en katastrof. Detta bland annat på grund av personliga motsättningar ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Att ta ett liv : fallet Kaj Linna - Kalam...