Skolan och integrationen : utbildning som nyckel till det svenska samhället (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2017-10-20
Förlag
Mondial
Medarbetare
Uppenberg, Erik (form)
Dimensioner
195 x 134 x 15 mm
Vikt
297 g
SAB
Ohe
ISBN
9789188671134
Skolan och integrationen : utbildning som nyckel till det svenska samhället (inbunden)

Skolan och integrationen : utbildning som nyckel till det svenska samhället

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-10-20
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Under de senaste åren har över 100 000 barn som flytt krig och förföljelse sökt asyl i Sverige. Utmaningarna kring flyktingar och integration rankas i dag som en av de viktigaste valfrågorna bland svenska väljare.

Att skolans roll är avgörande för de nyanländas chanser är de flesta överens om, och politiker nämner ofta skolan som en nyckel till fungerande integration. Men frågorna är många. Hur ger man alla elever oavsett bakgrund det stöd de behöver? Vilka externa aktörer kan skolan samarbeta med för att gemensamt klara utmaningarna? Och vilka positiva integrationsexempel finns att lyfta fram från skolans värld?

I antologin Skolan och integrationen samlar vi några av de mest intressanta debattörerna och rösterna för att hitta svar på hur skolan kan arbeta med vår tids största utmaning och möjlighet: integrationen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skolan och integrationen : utbildning som nyckel till det svenska samhället. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Skolan och integrationen
    Ewa Hardelin, 5 december 2017

    De senaste åren har många barn som flytt krig och förföljelse sökt asyl i Sverige. De flesta är överens om att skolans spelar en avgörande roll för de nyanländas chanser, och politiker nämner ofta skolan som en nyckel till fungerande integration.
    Frågorna är dock många. Hur ger man alla elever oavsett bakgrund det stöd de behöver? Vilka kan skolan samarbeta med för att gemensamt klara utmaningarna? Vilka positiva integrationsexempel finns att lyfta fram från skolans värld?
    En viktig bok för alla!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mats Ögren Wanger