Ännu ekar hammarslagen : Berättelsen om Vaplan - Sveriges mesta industrisamhälle (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2006-12-01
Förlag
Jengel Förlag
Illustrationer
foto
Dimensioner
255 x 205 x 15 mm
Vikt
600 g
SAB
Ncccz
ISBN
9789188672346

Ännu ekar hammarslagen : Berättelsen om Vaplan - Sveriges mesta industrisamhälle

Berättelsen om Vaplan Sveriges mesta industrisamhälle

Inbunden,  Svenska, 2006-12-01
259
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I berättelsen om Vaplan får vi följa livet i ett utpräglat brukssamhälle. Historien rymmer både vardag, fest och dramatik för människor på en ort, där banden mellan samhälle och företag och mellan människorna varit nästan ofattbart starka. Det här är en unik berättelse eftersom den skildrar en sida av Jämtland som hittills fått mycket liten plats i historieskrivningen.

Boken om Vaplan angår alla. När Sverige industrialiserades var det inte bara städerna som drog till sig människor. En stor andel av flyttlassen gick till de bruksorter som växte upp runt om i landet också här i Jämtland. De ideal och värderingar som rådde i brukssamhället har spelat en stor roll när det svenska Folkhemmet tog form.

Berättelsen om brukssamhället Vaplan är inte bara ett historiskt dokument. I sina tillbakablickar vill författarna också väcka frågor om vår nutid, om jämtländska företagares villkor, om kapitalbrist och om ansvar och värderingar i dagens vacklande välfärdssamhälle.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ännu ekar hammarslagen : Berättelsen om Vaplan - Sveriges mesta industrisamhälle
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

I berättelsen om Vaplan får vi följa livet i ett utpräglat brukssamhälle. Historien rymmer både vardag, fest och dramatik för människor på en ort, där banden mellan samhälle och företag - och mellan människorna - varit nästan ofattbart starka. Det här är en unik berättelse eftersom den skildrar en sida av Jämtland som hittills fått mycket liten historiebeskrivning.
De ideal och värderingar som rådde i brukssamhället har spelat en stor roll när det svenska Folkhemmet tog form.
Berättelsen om brukssamhället Vaplan är inte bara ett historiskt dokument. I sina tillbakablickar vill författarna också väcka frågor om vår nutid, om jämtländska företagares villkor, om kapitalbrist och om ansvar och värderingar i dagens "vacklande" välfärdssamhälle.