Thylle minns och funderar : ett välsignat liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2011-12-08
Förlag
Jengel Förlag
Medarbetare
Lundkvist, Anette (red.)
SAB
Cjz Thylander, Lennart
ISBN
9789188672797
Thylle minns och funderar : ett välsignat liv (inbunden)

Thylle minns och funderar : ett välsignat liv

Inbunden Svenska, 2011-12-08
179
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Han började i Borås som 21- åring som manager i ett förband till Beatles. Idag leder han som 69-årig pensionär Psalmtoppen på Mannaminne. En präst på "övertid" som nu försöker sammanfatta ett rikt och välsignat liv.

Lennart Thylander prästvigdes 1980 och har arbetat på Gålsjö Bruk samt Styrnäs församling, sedermera Ådalsbygdens pastorat, men även som utlandspräst.

Äntligen blir det en bok av och med fenomenet Thylle! Om hans minnen och funderingar. Vi får en inblick i denne envise och oförtröttlige man, som bytte ut symöten mot kändiscaféer och blev SKUT- präst på Mallorca och Gran Canaria. Som sjöng in miljoner till ett kapellbygge och tog svensktoppen via psalmboken in i kyrkan samt varit en linslus i media.

Boken bygger delvis på de drygt120 krönikor som publicerats i Tidningen Ångermanland. Knappast ett bokslut - snarare en resumé av det som hittills hänt...
Sällan är en person BÅDE kreativ och handlingskraftig OCH har ordning och reda i sitt arkiv (och om sanningen ska fram - gift med en strukturerad kvinna). Men Lennart är en särskild människa med många gåvor som han använt och förvaltat väl. Inget verkar omöjligt!

"Om ni har en tro så stor som ett senapskorn, kan ni säga till det här berget: Flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting blir omöjligt för er."(Matteusevangeliet 17:20)

/ Anette Lundkvist, redaktör
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Thylle minns och funderar : ett välsignat liv
  2. +
  3. Tänk själv, fundera med Kaj

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tänk själv, fundera med Kaj av Kaj Marc-Wogau (kartonnage).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »