Doften av falska påvar och nybakade wienerbröd (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2017-08-07
Upplaga
1
Förlag
Mima Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
177 x 111 x 20 mm
Vikt
250 g
SAB
Hc
ISBN
9789188681225
Doften av falska påvar och nybakade wienerbröd (pocket)

Doften av falska påvar och nybakade wienerbröd

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-08-07
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»En humoristisk, rafflande och varm feelgood-roman full av excentriska gestalter.« Anna Rudberg, Corren

»Underhållande, spännande och fängslande!« Jennies Boklista


Jan L. Ohlsson lever lyckligt tillsammans med sina tre föräldrar, den milda mamma Elna, den vulgära och hjärtegoda mamma Rosa och den sextiotalshippie-inspirerade pappa Paul, i en stor lägenhet i Linköping.
Jan har en släng av autism och mår bäst när vardagen följer sina vanliga rutiner. Han arbetar på ett galleri tillsammans med sin chef, Vincent Grappa, som i sin tur är bipolär. När Vincent är på inköpsresa i Venedig och glömmer bort att ta sin medicin uppstår därför problem, eftersom han samtidigt glömmer bort att Jan väntar på honom hemma i Linköping, ensam med ansvar för galleriet och ett stundande vernissage.
I galleriets förråd finns tre Andy Warhol-inspirerade screentryck med påvemotiv. Vincent tar för givet att de är förfalskningar. Jan, däremot, som både är extremt Warhol-kunnig och dessutom kan lukta sig till sådant, vet att de är äkta. Han älskar dem och vakar över dem. Men på andra sidan Atlanten sitter en åldrande, skrupelfri konsthandlare som har fått nys om de tre påvarna. Han hävdar att de egentligen är hans - och sänder ut sin butler och älskare Steve för hämta hem dem.

LENA NORDENJACK är kreatören som i många år använt penseln för att ge liv åt sina målningar. Nu målar hon upp en spännande, färgstark och hisnande historia i sin debut, feelgoodromanen Doften av falska påvar och nybakade wienerbröd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Doften av falska påvar och nybakade wienerbröd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dråplig feelgood
  Kaffeläsaren, 10 oktober 2017

  Jan L. Ohlsson lever med sina tre föräldrar i en lägenhet i Linköping. Han mår allra bäst när vardagen har sina dagliga rutiner. Han arbetar på ett galleri med chefen Vincent Grappa.
  Doften av falska påvar är en charmig historia om den lätt autistiske Jan och hans chef, den bipoläre Vincent. Allting blir ganska rörigt när de inte följer den vanliga dagliga lunken. Boken är väldigt lättläst och går mycket snabbt att läsa. Historien är dråplig och underhållande, jag får lite känsla av komi... Läs hela recensionen

 2. Må bra bok
  -, 22 september 2017

  En bok som är underhållande, rolig med underbara karaktärer som man vill fortsätta följa. Man blir glad av att läsa den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lena Nordenjack

 • Katastrofen med Kama Sutra ? eller hur man blåser en bedragare

  Lena Nordenjack

  Jan L Ohlsson - mannen med tre föräldrar, tre bröstvårtor och bestämda vanor - arbetar fortfarande på Galleriet men är tillfälligt distraherad av sin nya kärlek Carrie. Jan vet inte hur han ska hantera alla nya känslor och rådfrågar därför båda si...

 • Katastrofen med Kama sutra : eller hur man blåser en bedragare

  Lena Nordenjack

  Jan L Ohlsson - mannen med tre föräldrar, tre bröstvårtor och mycket bestämda vanor - arbetar fortfarande på Galleriet, men är tillfälligt distraherad av sin nyuppkomna kärlek till Carrie. Jan vet inte hur han ska hantera alla ovana känslor och be...