Frida Kahlo: En biografi  (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (30.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
804
Utgivningsdatum
2018-06-25
Förlag
MiMa Förlag
Översättare
Margareta Eklöf
ISBN
9789188681249

Frida Kahlo: En biografi E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2018-06-25

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I denna magnifika bok går konstvetaren Hayden Herrera på djupet i den fascinerande och sprakande historien om Frida Kahlo, en av världens mest ikoniska konstnärer och människor: Hennes barndom i Mexiko City under den mexikanska revolutionen. Hennes fascination för mexikansk folklore och kultur. Samröret med kommunisterna. Det stormiga äktenskap med konstnären Diego Rivera. Hennes många kärleksaffärer och den tragiska olycka som skadade henne för livet och gjorde så att hon aldrig kunde få barn.
Frida Kahlo är rikt illustrerad med foton och målningar - en lyxigt formgiven, fängslande biografi, oumbärlig för alla som är intresserade av Frida Kahlo.

HAYDEN HERRERA är en amerikansk konsthistoriker och författare. Hon har skrivit biografier om Henri Matisse och Mary Frank och hennes texter har publicerats i bland annat New York Times och Art in America. 1996 mottog hon det prestigefyllda Guggenheim Fellowship-priset.

»En förtrollande berättelse om radikal konst, romantisk politik, bisarra kärlekar och fysiskt lidande.« Time Magazine

»Hayden Herrera lyckas på ett imponerande sätt skära sig igenom myterna och ge oss en bild av denna sagolika kvinna.« The Independent

»Frida Kahlo kommer att inta platsen som den första omfattande biografin över denna den mest fysiska av konstnärer.« The Observer
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hayden Herrera