Pics or It Didn't Happen: Bilder som bannlysts från Instagram (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2018-04-04
Förlag
Mima Förlag
Översättare
Ylva Stålmarck
Dimensioner
160 x 159 x 25 mm
Vikt
573 g
SAB
In
ISBN
9789188681331
Pics or It Didn't Happen: Bilder som bannlysts från Instagram (kartonnage)

Pics or It Didn't Happen: Bilder som bannlysts från Instagram

Kartonnage Svenska, 2018-04-04
19
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
»En fotografisk resa genom sex, nakenselfies, kroppsuppfattningar och mens. Och allt är vackert.« Dazed

Instagram har en strikt policy för vad som får och inte får publiceras: inget naket, halvnaket eller utmanande. Om någon lägger upp bilder som går utanför ramarna tas de helt enkelt bort - och särskilt gäller det bilder på helt vanliga kvinnokroppar.
I den här boken har Instagramstjärnorna Arvida Byström (fotograf och konstnär) och Molly Soda (konstnär) samlat över 250 av de bannlysta bilderna. Med censurerade foton från både okända och välkända instagrammare - som Petra Collins, Rupi Kaur, Amalia Ulman, Lina Scheynius och Harley Weir - har de satt ihop en skarp, vacker och tankeväckande helhet.
Pics or It Didn't Happen är inte bara en av de senaste årens mest spännande fotoböcker. Den sätter också blixtbelysning på vår tids digitala landskap, på dess komplexa och ibland obegripliga normer och koder. Med en inledning av Arvida Byström och Molly Soda, och ett förord av författaren Chris Kraus, känd för den hyllade romanen I Love Dick.

ARVIDA BYSTRÖM är en svensk konstnär, fotograf, modell och aktivist, med över 180.000 följare på Instagram. Hon har medverkat i ett stort antal tidningar och plattformar, bland annat Dazed and Confused och Nylon. Hon bor i Los Angeles.

MOLLY SODA är en amerikansk konstnär och internetkändis. I sin konst utforskar hon frågor om identitet, feminism, massmedia, sociala medier. Hon bor i Detroit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pics or It Didn't Happen: Bilder som bannlysts från Instagram
  2. +
  3. Time / Light / Love. Swedish Photographic Portraits 1840-2017

De som köpt den här boken har ofta också köpt Time / Light / Love. Swedish Photographic Portr... av Jenny Maria Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna