Massor av pocketfynd
Fallet Samir (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2018-07-27
Förlag
Mima Förlag
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
SAB
Oer-c,Lz Sabri, Samir
ISBN
9789188681393
Fallet Samir (pocket)

Fallet Samir

Pocket Svenska, 2018-07-27
55
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
1986. Samir Sabri är femton år gammal när han erkänner att han har mördat sin styvmor med en morakniv. Ingen tvivlar på hans utsaga: polis, åklagare, domstol och rättspsykiatri är alla övertygade om Samirs skuld. Han blir inlåst på mentalsjukhus.
När Samir två år senare tar tillbaka sitt erkännande och istället berättar att det var pappan som tvingade Samir att ta på sig skulden ringer inga varningsklockor - ingen teknisk analys görs, inga förhör med den utpekade fadern hålls och domen ligger fast. Ingen vill tro på Samir.
Många år senare börjar Aftonbladets kriminalreporter Anders Johansson granska ärendet i grävpodden #Fallet. Resultatet är skrämmande: En slarvig och slapp polisutredning har resulterat i att en femtonårig pojke blivit oskyldigt dömd för mord. Först tre decennier efter att domen föll senare frikänns Samir Sabri.

Fallet Samir är en berättelse om en felaktig dom som omkullkastar ett barns liv och leder till att den unge Samir hamnar i en ond spiral av kriminalitet och blir en av Sveriges mest fruktade värdetransportrånare som vuxen. Men det är också en berättelse om upprättelse - och om tiden som slutligen kommer ikapp sanningen.

ANDERS JOHANSSON är journalist och författare. Han var Dagens nyheters första utrikeskorrespondent med placering i Afrika under sjuttiotalet och har bland annat publicerat trilogin Den glömda armén, om Norge och Sverige under andra världskriget. Han arbetar idag på Aftonbladet.

»Ett mäktigt journalistiskt grävarbete. Betyg: 4 av 5« - Håkan Philipsson, BTJ
Visa hela texten

Bloggat om Fallet Samir