Banbrytande Badass-Brudar: 52 kvinnor som förändrade världen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2018-07-30
Upplaga
1
Förlag
Mima Förlag
Översättare
Ylva Spångberg
Originaltitel
Bygone Badass Broads: 52 Forgotten Women Who Changed the Wor
Medarbetare
Shaw, Diane (form)
Illustratör/Fotograf
Petra Eriksson
Dimensioner
210 x 156 x 20 mm
Vikt
541 g
SAB
uOhj,uLs
ISBN
9789188681515
Banbrytande Badass-Brudar: 52 kvinnor som förändrade världen (inbunden)

Banbrytande Badass-Brudar: 52 kvinnor som förändrade världen

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2018-07-30
119
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
 
  En rikt illustrerad hyllning till förbisedda kvinnliga pionjärer - ett måste för alla som älskade Godnattsagor för Rebelltjejer!

 

Banbrytande Badass-Brudar är baserad på Mackenzi Lees omtalade Twitter-konto där hon presenterade 52 uppseendeväckande, bortglömda kvinnliga pionjärer från hela världen.

Det är berättelser om hjältemod, list och hjärtskärande livsöden berättelser som ger nytt liv åt en lång rad historiska, förbisedda kvinnor från 2000-talet f. Kr. till modern tid.

Lee tar läsaren från Kina och den mytomspunna kejsarinnan Xi Ling Shi, till Somalia och Drottning Arawelo, genom Kung Kristinas Sverige, vidare till andra världskriget och Noor Inayat Khan, fram till mitten av 1900-talet där Lorraine Hansberry blev den första afroamerikanska kvinnan som skrev en pjäs till Broadway.

De inspirerande texterna kompletteras av konstnären Petra Erikssons färgstarka illustrationer. En storslagen hyllning till alla badass-brudar som banat väg för oss andra! "Kvinnoporträtten har hämtats från alla världsdelar och det är inte enbart sedesamma förebilder som dyker upp. I stället får vi möta allt från ingenjörer, sportstjärnor och serietecknare till ninjatränare, pirater och hälarmorsor. Oerhört uppfriskande och underbart vackert illustrerad av Petra Eriksson." Helhetsbetyg: 5 av 5 BTJ   MACKENZI LEE är en amerikansk författare bosatt i Boston. Hon har en filosofie kandidat-examen i historia och en magisterexamen i litterärt skrivande för barn och unga vuxna. Hennes bok The Gentleman's Guide to Vice and Virtue blev en New York Times Bestseller och tilldelades bland annat The New England Book Award.   PETRA ERIKSSON är en svensk illustratör och konstnär bosatt i Barcelona, som arbetar bland annat för VICE, BuzzFeed och Nöjesguiden.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Banbrytande Badass-Brudar: 52 kvinnor som förändrade världen
  2. +
  3. Poppy Pym och Faraos förbannelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Poppy Pym och Faraos förbannelse av Laura Wood (pocket).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mackenzi Lee