Drottningen och filosofen : mötet mellan Christina och Descartes (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2018-09-07
Förlag
Bokförlaget Atlantis AB
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
331 g
SAB
Kc.423,Dbz Descartes, René,Lz Kristina, drottning av Sverige
ISBN
9789188687494

Drottningen och filosofen : mötet mellan Christina och Descartes

Häftad,  Svenska, 2018-09-07
162
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den prisbelönte författaren Svante Nordin har fördjupat sig i relationen mellan drottning Christina och filosofen Descartes på Stockholms slott. Hur mycket kontakt hade de? Vad tyckte de om varandra? Och hur gick det abrupta slutet egentligen till? En unik episod i Sveriges intellektuella historia blir här klarlagd i alla sina vindlingar.

Tänk er en ung drottning, regent över en ny europeisk stormakt, som brinner av intellektuell nyfikenhet och av iver att få stifta bekantskap med kontinentens mest framstående lärde och tänkare. Föreställ er vidare en stor filosof, dominerande redan under sin egen tid och för århundraden framåt betraktad som den främste av alla. Se till slut framför er hur denne tänkare på drottningens inbjudan reser till hennes avlägsna och vintriga huvudstad för att ge henne privatlektioner i filosofi men hur han efter bara några korta månader dör under omständigheter som ger upphov till rykten och skvaller över hela Europa. Då har ni det händelseförlopp som skildras i Svante Nordins Drottningen och filosofen. Mötet mellan Christina och Descartes.

En unik episod i Sveriges intellektuella historia blir här klarlagd i alla sina vindlingar. Varför diskuterade Christina och Descartes om det finns liv i rymden? Bidrog han till hennes berömda omvändelse till katolicismen? Frös Descartes ihjäl i Stockholm? Eller blev han mördad? Vilken filosofi låg till grund för hans långa brev till drottningen?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drottningen och filosofen : mötet mellan Christina och Descartes
  2. +
  3. Vithetens lön : en historia om rasism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vithetens lön : en historia om rasism av Lennart Pehrson (inbunden).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »