Någon som du (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2020-04-03
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Ulla Linton
Originaltitel
Une fille comme elle
Dimensioner
217 x 145 x 30 mm
Vikt
568 g
SAB
Hce
ISBN
9789188697912
Någon som du (inbunden)

Någon som du

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-04-03
210
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Välkommen till Fifth Avenue nummer 12, ett New York-hus med ett brokigt gäng boende och en av stadens sista handstyrda hissar. I Någon som du möter vi husets invånare och deras livsöden i en charmig romantisk komedi om grannar, kärlek och hemligheter.

En dag börjar Sanji jobba som hissoperatör i huset för att hjälpa en släkting att slå ett världsrekord i vertikalt resande. Vad ingen vet är att den trevlige unge mannen i uniform egentligen är en framgångsrik affärsman som har kommit till New York från Bombay för att träffa investerare.

På översta våningen bor Chloe, en ung skådespelerska som arbetar med att läsa in ljudböcker och är hemlighetsfull om sitt förflutna. Kan en tjej som hon falla för en kille som han? När Sanji och Chloes vägar korsas startar en händelsekedja som ingenting kan stoppa, och livet på Fifth Avenue nummer 12 blir sig aldrig likt igen.

Någon som du är en varm och underhållande kärlekshistoria med oväntade möten och charmiga karaktärer. Det är en oemotståndlig berättelse som leker med våra fördomar och firar våra olikheter.

"Någon som du är en sällsynt charmig feel good-roman" LOTTA OLSSON, DAGENS NYHETER

"Ljuvlig och välskriven feelgood som tar läsaren till Manhattan och bjuder på en romantisk och underhållande berättelse med en hisskötare i centrum." MARIA NÄSLUND, GÖTEBORGSPOSTEN

"En djupt mänsklig romantisk komedi." QUEBEC JOURNAL

"Den bubblar som champagne och påminner om filmer som Notting Hill." AFP

Marc Levy är den mest lästa nu levande franska författaren. Han bor i New York, där Någon som du utspelas. Hans förra roman PS från Paris blev en världssuccé med sin varma och humoristiska skildring av ett par som möts i Paris och tappert försöker stå emot kärleken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Någon som du. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underbar läsning!
    Villivonkansbooks, 11 maj 2020

    Marc Levy är den mest lästa nu levande franska författaren. Jag har läst P.S från Paris av honom innan och jag blev alldeles betagen i den boken vilket också gjorde att mina förväntningar var rejält höga inför denna. Någon som du utspelar sig i ett hyreshus i New York. Huset är ett av få som fortfarande har en hiss som måste måste skötas manuellt. Hissen i huset sköts av Deepak, något han gjort i trettionio år. Han lägger stor vikt vid att vara professionell och diskret och försöker samtidigt... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marc Levy