Fantastiska fåglar : en bevingad guide i hjärtat av fågelriket - full av passion och upptäckarlust (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2021-04-29
Upplaga
1
Förlag
Pug Förlag
Medarbetare
Stark, David (red.) / Malvina, Frida (red.) / Lindblad, Niklas (form) / Falklind, Hans (foto)
Dimensioner
238 x 167 x 25 mm
Vikt
721 g
SAB
Ugg
ISBN
9789188699374

Fantastiska fåglar : en bevingad guide i hjärtat av fågelriket - full av passion och upptäckarlust

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-04-29
243
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den enda bok jag skulle sätta i händerna på en nybörjare är Fantastiska fåglar. /Anders Wirdheim, journalist & pressansvarig, Birdlife

En bevingad guide i hjärtat av fågelriket full av passion och upptäckarlust!
Fantastiska fåglar är en vacker, underhållande och faktaspäckad bok om våra vanligaste fåglar, som alla har fantastiska egenskaper och beteenden. Vi ser konstant fåglar i vår omgivning och många matar dem i sin trädgård, men fåglarna tas också för givet. Med den här boken vill författaren och fågelskådaren Peder Edvinsson få fler att verkligen upptäcka fågeln.

Svenskar fåglar i fokus
Den här boken utgår från fåglarnas viktigaste livsingredienser som boende, familj, jakt och mat. Längs med denna fascinerande resa, med fantastiska bilder av fotografen Hans Falklind, lär vi känna våra vanligaste arter. Många andra fågelböcker tävlar om vilken som visar flest arter till slut blir det så många att det inte går att ta in. I den här boken ligger fokus istället på de fåglar vi faktiskt kan se i vår vardag, i Sverige, på fåglarnas roll för miljön och människan liksom fascinerande fågelfakta överlag. Nyfikna läsare bjuds också på en vägledande guide till fågelskådning.

Om författaren
Fantastiska fåglar är journalisten och författaren Peder Edvinsson tredje bok. 2018 gav han ut den hyllade och uppmärksammade Elda i vedspis. Vad många inte vet är att Peder, redan innan han skaffade sin första vedspis var en passionerad fågelskådare. Idag är han också medlem i exklusiva Club 300, föreningen för fågelskådare som har sett 300 arter eller fler. 2020 debuterade han, tillsammans med journalisten Peter Gropman, även som poddare med Fåglar finns, en svensk podcast om fåglarna i vår absoluta närhet.

____________________

Faktarik, underhållande och tipsrik
"Texten, som inte kräver ornitologiska förkunskaper för fullt utbyte, är mycket faktarik, underhållande och tipsrik. Den berättar även om utdöda arter globalt och arter som inte längre häckar i vårt land. (...) Texten kompletteras med Hans Falklinds njutbara fågelbilder i stor omfattning."
/Bengt Magnusson Björksten, lektör Bibliotekstjänst (Ur BTJ"-häftet nr 13, 2021)

"Perfekt bok för dig som vill skåda fågel"
"En inspirerande bok att mysa med i soffan och successivt lockas ut till fåglarnas värld. I denna kapitelbok får vi lära känna många av våra vanligaste fåglar i ord och genom Hans Falklinds vackra foton. I kapitlet 'Sång, drilla och kvitter' ges vi rådet att börja med att känna igen blåmesens kvitter följs av tips på appar, spel-lister och andra strategier för att skåda fågel med öronen. En perfekt bok för dig som vill börja skåda fågel.
/Naturmorgon i P1 (2020)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fantastiska fåglar : en bevingad guide i hjärtat av fågelriket - full av passion och upptäckarlust
 2. +
 3. Sveriges 100 vanligaste fåglar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges 100 vanligaste fåglar av Magnus Ullman (häftad).

Köp båda 2 för 471 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fantastiska fåglar : en bevingad guide i hjärtat av fågelriket - full av passion och upptäckarlust. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För nybörjare

  Väldigt grundläggande bok om fåglar, där läsaren inte väntas ha stora förkunskaper om fåglar, därför riktar denna bok sig till enbart nybörjare vilket borde vara tydligare i produktbeskrivningen. Författaren själv verkar hysa ett stort intresse för fåglar men verkar vara begränsad i sin kunskap; exempelvis finns flera fel nedpräntade i boken. Magnus Ullmans böcker är väsentligt bättre som nybörjarböcker i ämnet!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peder Edvinsson

 • Fjärilsmannen

  Peder Edvinsson, Clas Källander, Bobo Olsson

  "Årets bästa naturbok!" Allers "Det är en underbar läsning; personlig, spänstig och rolig." Tidningen Kulturen "Det här är en alldeles vansinnigt vacker bok. Om ett ämne jag inte visste så mycket om och inte visste att jag...

 • Elda i vedspis och kamin : en bibel för dig med köksspis, kamin eller kakelugn

  Peder Edvinsson

  Oavsett du äger eller funderar på att köpa vedspis eller kamin, är det här den enda bok du faktiskt behöver på vardagsrumsbordet. Den täcker in allt från fakta och historik till recept och rengöring och bjuder på såväl sagolika bilder som fantasti...