Adoptera hund : allt du bör tänka på (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2020-10-27
Förlag
Pug Förlag
Dimensioner
236 x 161 x 18 mm
Vikt
496 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789188699411
Adoptera hund : allt du bör tänka på (inbunden)

Adoptera hund : allt du bör tänka på

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-10-27
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
En guide för dig som vill öppna ditt hem för en ny familjemedlem
Varje år adopteras och omplaceras tusentals hundar i Sverige. Intresset för att rädda en avlivningshotad hund från ett annat land, eller adoptera en hund från en svensk familj, växer konstant.

Samtidigt finns det gott om fällor i form av oseriösa förmedlare och lurendrejare på Blocket. Och även om du har hittat din nya familjemedlem via en av flera seriösa förmedlare vet du ofta inte exakt vad den varit med om tidigare. Det gäller inte minst före detta gatuhundar som blivit så populära att ta hand om. Adoptera hund går grundligt igenom alla dessa nämnda aspekter, liksom hur du ska närma dig din nya fyrfotade vän från det allra första mötet till den första tiden hemma.

Författaren har själv adopterat hund
Max Schüllerqvist är nyhetsreporter pa SVT. Under bokarbetet har han träffat hundcoacher- och experter, veterinärer och förstås hundägare. Han har besökt ett hundshelter i Rumänien. Och han delar givetvis med sig av sina egna erfarenheter i egenskap av lycklig ägare till adopterade Tara från Cypern.

Sagt om boken:
Adoptera hund har ett personligt tilltal och språk. Det förstärks också av de många personliga berättelserna och fina fotona. Boken är ett resultat av författaren Max Schüllerqvists egen adoption av hunden Tara från Cypern och många intervjuer och samtal med olika hundexperter, som hundtränare, veterinärer och så givetvis andra som adopterat. Boken är mycket initierad och inspirerande och förmedlar hopp och glädje för både hundar, hussar och mattar./Annakarin Lindberg, Bibliotekstjänst (BTJ-häftet nr 1, 2021)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Adoptera hund : allt du bör tänka på
 2. +
 3. Hundens kärlek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundens kärlek av Clive Wynne (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Adoptera hund : allt du bör tänka på. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. För den som är nyfiken på att adoptera
  Villivonkansbooks, 21 januari 2021

  Jag har själv aldrig adopterat en hund från utlandet, men jag har däremot flera kompisar som gjort det med lyckat resultat. Det är en process som jag är nyfiken på och i boken som Max Schüllerqvist skrivit får vi veta allt om hur en adoption i utlandet går till. Det finns bra information om vad man ska tänka på innan man bestämmer sig för att adoptera och hur man går tillväga när hunden kommer hem. Sen får vi också läsa om vilka fällor som finns och hur man vet att organisationen som sköter a... Läs hela recensionen

 2. Saknar höjd och bredd
  Inger Kerstin Thaarup, 1 december 2020

  Fakta blandas med personliga åsikter. Berättar om sina och näras erfarenheter av föreningen Hundar utan hems importer från Europa, egenyligen Rumänien, Grekland och Irland. Ingen jämförelse mellan länder, organisationer eller information om antalet lyckade och omplacerade hundar för olika organisationer dom jämförelse. Enligt författaren verkar det bara finnas en seriös organisation. Importer från länder utanför EU anser han vara för riskfyllda för privata personer. Klart besviken. Faktadelen okay.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Max Schüllerqvist

 • Terapeuten som inte visste vad han gjorde

  Max Schüllerqvist

  "Rolig, gripande & välskriven!" Jennies boklista "Sticker ut och dröjer sig kvar" Agneta Norrgård "Detta är en perfekt bok för härliga dagar i hängmattan. Av mig får den 4 av 5" Bokslukarfeministen "En läsvär...

 • Det stora dejtingäventyret

  Max Schüllerqvist

  Kristina lever ensam i sitt radhus, påtar i trädgården och tränar på Friskis & Svettis. Även om hon fortfarande sörjer sin bortgångne man så övertalas hon av en mer utåtriktad väninna att ge sig ut i nätdejtingens snåriga djungel, och med hjäl...