Sveriges 100 vanligaste fåglar (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-08-16
Förlag
Pug Förlag
Medarbetare
Ullman, Magnus (foto)
Dimensioner
195 x 145 x 15 mm
Vikt
436 g
SAB
Ugg
ISBN
9789188699558

Sveriges 100 vanligaste fåglar

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-08-16
228
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sveriges hundra vanligaste fåglar innehåller precis det som titeln utlovar, och lite till. Här får du all grundläggande fakta om våra 100 vanligaste arter, samt några ytterligare fåglar som inte tillhör de vanligaste, men som du ofta kan stöta på ändå.

Boken täcker in 98,5 % av alla fåglar som häckar i Sverige ordnade efter vanlighet och kan med andra ord hjälpa dig identifiera i stort sett alla arter runt knuten! Utöver flertalet bilder på varje art innehåller den även en guide med ordförklaringar och annat som gör boken lättbegriplig även för nybörjarskådaren!

Om författaren: Sveriges nestor bland fågelnästen
Författare, fotograf, föreläsare, fågelskådningsguide den prisade ornitologen Magnus Ullman har både många jobbtitlar och boktitlar på sitt CV. Sedan 1984 har han lett resor för fågelskådare både i Sverige och utomlands och sedan 1987 försörjer han sig som ornitolog. I över 40 år har Magnus regelbundet medverkat i tidskriften Vår Fågelvärld, han var under flera år en återkommande röst i Naturmorgon i P1 och han har suttit i Sveriges Ornitologiska Förenings Raritets-kommitté. Bland flertalet utgivna böcker varav de flesta illustrerats med egna bilder kan nämnas Med kikare och kaffetermos och Handbok i fågelskådning 2020.

Sagt om boken
"Texten är faktarik och intresseväckande. Den informerar om vilken familj arten tillhör, om den är svår eller lätt att känna igen, skillnader mellan hane och hona respektive ung och gammal, kännetecken, risk för förväxling, flyktläte, biotop och vanor. Texten kompletteras med över 400 fantastiska foton, samtliga med några få undantag tagna av författaren, vilka visar de viktigaste kännetecknen.(...) Boken, som är mycket välskriven och pedagogisk, vänder sig till alla fågelintresserade, såväl nybörjare som mer erfarna. HELHETSBETYG 4/5
/Bengt Magnusson Björksten, BTJ (Utdrag ur recension i BTJ-häftet nr 18, 2021)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sveriges 100 vanligaste fåglar
 2. +
 3. Osynliga katastrofer och falska hot om jordens undergång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Osynliga katastrofer och falska hot om jordens ... av Patrick Moore (häftad).

Köp båda 2 för 456 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sveriges 100 vanligaste fåglar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättanvänd
  Göran , 11 mars 2024

  Lätt att hitta i, med lagom mycket fördjupning. Trevligt anslag i texten. Ett roligt tillägg skulle vara en lista med fåglarna, så man kan kryssa för vilka man sett.

 2. Intressant bok
  Krister Wadén, 17 februari 2022

  Bra beskrivningar och bilder. Ungfågelsdräkter, könsskillnader och hur man skiljer snarlika arter. Men "vanliga" arter som knölsvan finns inte med.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Magnus Ullman