Processen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Sophia Weber (del 3)
Utgivningsdatum
2018-02-13
Förlag
Bonnier Bookery
ISBN
9789188704054
Processen (e-bok)

Processen (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-02-13
66
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Kortroman om vår samtids största rädsla. I skuggan av det stora terrorattentatet, 34 minuter av skräck, har livet nästan börjat återgå till det normala. Trots att Youssuf den här dagen är trött efter sent kvällsarbete i puben, pluggar han till nästa juridiktenta på biblioteket. När han inser att två poliser styr sina steg mot honom går hans tankar direkt till sin far. Pappan som han alltid är orolig för och som bara måste finnas där, vad har hänt honom? Men poliserna levererar det obegripliga faktumet att det gäller Youssuf själv, hans namn har dykt upp i utredningen av attentatet. I ett samhälle med förhöjd säkerhetsnivå är ingenting viktigare än kampen mot terrorismen. När det råder undantagstillstånd behövs inte mycket för att polisen ska ha rätt att agera, snabbt och kraftfullt. Den enskildes rättigheter får stå åt sidan medan rädslan och fördomarna sprider sig och Sophia Weber (från "Bortom varje rimligt tvivel" och "Bara ett barn") kan bara stå bredvid och titta på. Efter det stora genombrottet med "Störst av allt" ger sig Malin Persson Giolito i kast med vår samtids största rädsla. Hon har som alltid en knivskarp blick på rättssamhället och stor empati för de som hamnar utanför. "Processen" är en drabbande berättelse om hur en enkel misstanke om brott som får snabb spridning kan skapa en oåterkallelig tragedi. Malin Persson Giolito skänker hela sin vinst för bokförsäljningen av "Processen" i Sverige till Amnesty International.

Omslagsformgivare: Miroslav Sokcic
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Processen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 18 februari 2018

    Boken Processen är en av tre böcker som ingår i boktrilogin, Tre författare om samtidens största rädsla - Svensk terror - När det värsta händer, från det nya bokförlaget Bonnier Bookery. Dom andra två böckerna är, För dem jag älskar av Anna Jansson, och Stockholm Odenplan av Jonas Bonnier. Alla tre böckerna är kortromaner på cirka etthundra sidor.

    (Bonnier Bookerys utgivning kommer att bestå av underhållande skönlitteratur i både kortare och längre format, följetonger och upplysande... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Processen