Ishavspirater (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Julia Dufvenius
Utgivningsdatum
2017-11-30
Förlag
A Nice Noise
Dimensioner
140 x 135 x 13 mm
Vikt
190 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188711113
Ishavspirater (cd-bok)

Ishavspirater

CD-bok Svenska, 2017-11-30
302
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset för bästa barn och ungdomsbok 2015

"Vithuvud har tagit min syster! Vi måste fara efter och ta tillbaka henne!"

Men ingen rörde sig. De såg bort, tittade ner i sina glas, började mumla saker till varandra, och snart var det någon som sa: "Siri, din syster är borta. Så är det med dem som Vithuvud tar. De finns inte mer."

Den fruktade piraten Vithuvud rövar bort barn och tvingar dem att hacka fram diamanter i en mörk och farlig gruva. Så fruktad är Vithuvud att ingen vågar söka efter barnen och alla vet att ingen överlever länge i hans gruva. Men den dag han tar Siris lillasyster, Miki, får han en motståndare han aldrig räknat med. Siri gör det som ingen annan vågar - ger sig ut på jakt efter Vithuvuds ö, trots att hon själv är livrädd. För hon vet hur rädd lillasyster Miki måste vara i piratens våld. Ensam i gruvans mörka gångar.

En fantastisk äventyrshistoria om systerskap, vänskap, rädsla och mod, rikt illustrerad i svartvitt av Alexander Jansson.

OM FÖRFATTAREN
Frida Nilsson (född 1979) är författare och översättare. Hon debuterade 2004 med Kråkans otroliga liftarsemester och har sedan dess bland annat utkommit med böckerna om Hedvig, Apstjärnan, Jag, Dante och miljonerna , Jagger, Jagger och Ishavspirater.

Hennes böcker är översatta till flera språk och hon har tilldelats flera priser och utmärkelser. Hon har även Augustnominerats tre gånger, 2006 för Hedvig och Max-Olov, 2013 för Jagger, Jagger och 2015 för Ishavspirater.

SAGT OM BOKEN
"En av årets bästa böcker". Andreas Palmaer, Dagens Nyheter

En äventyrssaga som med fördel kan läsas högt och som ger lika mycket till dig oavsett ifall du är vuxen eller barn eller småsyskon." Sara Ullberg, TT

"Med "Ishavspirater" har Frida Nilsson skapat en episk berättelse om systerskap, mod och vikten av att bevara sin mänsklighet i en iskall vuxenvärld." Jens Liljestrand, Expressen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frida Nilsson