Just nu är jag här (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Isabelle Ståhl
Utgivningsdatum
2017-10-30
Förlag
Adelphi Audio
Dimensioner
142 x 137 x 16 mm
Vikt
187 g
SAB
Hc
ISBN
9789188711236
Just nu är jag här (cd-bok)

Just nu är jag här

CD-bok Svenska, 2017-10-30
279
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Augustpriset 2017-nominerad

Elise läser på universitetet och dejtar på Tinder. Hon har GPS:en ständigt påslagen och utbyter erfarenheter av antidepressiva med sina vänner. Hon tycker egentligen bara om män i övre medelåldern, de är som hästar, så lugna, orubbliga och förnöjsamma, de har ingen ångest, de bara äter och sover och berättar anekdoter. Hon skulle vilja vara en häst.
När hon träffar Victor verkar hon bli lycklig på det där omedelbara sättet, trots att han är i hennes egen ålder. Lyckan går snart över i en känsla av tomhet.

"Just nu är jag här" handlar om hur man ska kunna säga »jag älskar dig« i en avförtrollad tid där alla ord har förlorat sin mening, men där längtan efter närhet är ofrånkomlig.
En Stockholmsskildring som är medveten om traditionen tillbaka till Hjalmar Söderberg, och samtidigt är en relationsroman i högsta grad för och i vår egen tid.

Isabelle Ståhl är en av våra mest profilerade yngre skribenter och kritiker, tidigare verksam på Expressens kultursida, numera Svenska Dagbladet. Hon är doktorand i idéhistoria vid Stockholms universitet.

»Redan i hissen ångrar jag att jag bjudit med honom hem. Jag känner mig alltid så utlämnad när jag har besök, äcklas av smutsen i hörnen och den egna kroppen i den smuliga sängen. Ljuset är grönblekt i hissen och han ser inte ut som han gjorde på bilderna. Jag känner på honom och letar efter benen under huden, famlar efter konturer och kanter, fettet fyller mig med avsmak.«
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Just nu är jag här
  2. +
  3. Dockskåpet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dockskåpet av Katherine Mansfield (cd-bok).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Isabelle Ståhl

Bloggat om Just nu är jag här