Arv och miljö (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-12-10
Förlag
Adelphi Audio
Originaltitel
Arv og miljø
Dimensioner
120 x 145 x 5 mm
Vikt
71 g
SAB
Hce
ISBN
9789188711984
Arv och miljö (mp3-skiva)

Arv och miljö

Mp3-skiva Svenska, 2018-12-10
269
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"en lysande bok om skuld och förlamande livslögner där sanningen avtäcks långsamt" - Bäst just nu i M-magasin

"Bästa bok jag läst på år och dar" Sandra Beijer

"Att ingen av er någon enda gång har frågat mig om min historia, har jag upplevt och upplever jag som en stor sorg."

Så skriver den äldsta dottern Bergljot i ett mejl till sina systrar, efter det att en häftig diskussion om förskott på ett arv har blossat upp. De är fyra vuxna syskon, och föräldrarna har meddelat att två av döttrarna ska få ärva sommarstugorna som alla har ett förhållande till. Men vad är stugorna värda? Och vem får vad? Under bråket om arvet pulserar en långt mer smärtande nerv. Det handlar om vem som blev älskad och vem som blev utsatt som barn. Arvstvisten sätter igång en kraftfull och ohejdbar rörelse, där de tysta ytor och hemligheter som präglat familjen nu börjar avtäckas.

Bergljot har brutit med familjen men nu kräver hon för första gången att bli lyssnad på. Det krävs mod för att orka hävda sin version av en stelnad familjehistoria. Men bara genom att berätta, och formulera även det som är outhärdligt smärtsamt att återvända till, kan man komma vidare.

Vigdis Hjorths intensiva och medryckande roman om en kvinnas kamp för att få äga sin egen berättelse och de svåra syskon- och föräldrarelationerna blev en sensation i Norge. Romanen har sålt i över 100 000 exemplar, översatts till en rad språk och nominerades även till Nordiska rådets litteraturpris.

Vigdis Hjorth (f. 1959) är en av Norges stora författare, med 30 utgivna böcker bakom sig i flera genrer. "Arv och miljö" blev ett publik- och kritikergenombrott och har debatterats och diskuterats flitigt.

»Hjorths författarskap kommer att bli ihågkommet som ett referensverk för att förstå nära relationer mellan människor omkring millennieskiftet. [] Ett riktigt liv i absolut samförstånd finns inte. Men jag kan svårligen tänka mig bättre ledljus än Vigdis Hjorths romaner, om man letar.« Klassekampen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arv och miljö
  2. +
  3. Bränn alla mina brev

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bränn alla mina brev av Alex Schulman (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Arv och miljö