Min hund vill ha riktig mat (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (1.9 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-08-07
Förlag
Vulkan Bokförlag
ISBN
9789188713414
Min hund vill ha riktig mat (e-bok)

Min hund vill ha riktig mat (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (PDF), Svenska, 2017-08-07
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
De kommersiella fodren blir bättre och bättre, åtminstone om man ska tro tillverkarna. Hur kan det komma sig att veterinärernas väntrum fylls av hundar som lider av samma sjukdomar som sedan länge drabbar människor?

Cancer, diabetes, tand-
och tandköttssjukdomar, allergiska symtom, eksem, klåda, magtarmsjukdomar, skelettsjukdomar, epilepsi och kramper, övervikt/undervikt... Om de moderna hundfodren är så bra, varför blir inte hundarna friskare och friskare, istället för sjukare och sjukare? Tanken med den här boken är att på ett rakt och lättförståeligt sätt förklara för hundägaren varför man bör avstå från processade foder för att istället ge hunden en naturlig och sund hemmagjord kost -- ett val som inte bara förbättrar hundens hälsa på både kort och lång sikt, utan även sparar åtskilliga tusenlappar i veterinärkostnader. Det är viktigt att hundägaren blir medveten om hur foderindustrin har förvandlat något som borde vara uppenbart, enkelt och okomplicerat till att vara något oerhört avancerat, komplicerat och så pass skrämmande att hundägaren inte vågar annat än att förlita sig på en cynisk och profithungrig miljardindustri som gnuggar händerna i förtjusning och cashar in enorma vinster.

Det är dags att förändra! Det är alla hundars självklara rättighet att få äta riktig mat, full av naturlig näring. För vad ger oss människor rätt att försöka läxa upp och tillrättavisa naturen? Vi har kommit långt i vårt storhetsvansinne när vi tror oss kunna utmana naturens egen strategi med våra simpla vetenskapsbaserade matsubstitut. Vi behöver istället lära oss är att lita på naturen som redan har alla svar. Naturen ropar på uppmärksamhet, vi behöver bara stanna upp och lyssna...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Min hund vill ha riktig mat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Alla hundägare borde läsa den
  Nyfiken hundägare. , 16 januari 2021

  Boken på er mycket pedagogiskt sätt presenterar grunder för hur man ska tänka runt kost för en hund.
  Jag saknade lite beskrivning av olika fall, när det t.ex. inte fungerar med råa animalier eller en heldagsfasta osv. Efter att jag har läst boken blir jag teoretiskt förberedd, men helt okunnig när jag kommer till praktiken ändå. Jag har 2 gamla hundar över 10 år och vill de väll utan att experimentera för mycket.

 2. Mycket bra!
  Madeleine , 25 oktober 2020

  Lättläst och koncis. Enda minuset är att jag hade velat att den var lite längre och gick in ännu mer på förslag på mat man kan ge. Men boken har verkligen hjälpt oss mycket! Så glad att jag köpte den.

Visa alla 2 recensioner