Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2017-09-20
Förlag
Vulkan
Dimensioner
217 x 156 x 16 mm
Vikt
394 g
SAB
Qbab
ISBN
9789188713605
Mitt framgångsrecept : en bok om ledarskap och utveckling inom äldreomsorgen (inbunden)

Mitt framgångsrecept : en bok om ledarskap och utveckling inom äldreomsorgen

Inbunden Svenska, 2017-09-20

Slutsåld

Hur kommer det sig att en av Sveriges mest moderna och framåtsträvande äldreboende bedrivs av en tre hundra år gammal stiftelse?

Hur får man resurserna att räcka till en verksamhet med mer innehåll?

Vad är chefens roll och hur kan chefen bidra till att skapa en äldreomsorg med tydligt kundfokus i en offentligt förvaltad verksamhet?

På Tre Stiftelser är varje individ viktig, känner sig sedd och delaktig. Ett närvarande ledarskap och en tydligt förankrad och levande värdegrund lägger grunden till den empati och medmänsklighet som känns i varje detalj - för boende, anhöriga och personal. Genom att göra det bästa av varje människas resurser skapar vi även en arbetsmiljö som kännetecknas av trivsel och utveckling.
I Mitt framgångsrecept - en bok om ledarskap och utveckling inom äldreomsorgen berättar Monica Berglund om sin egen och om verksamhetens historia och framgångsfaktorer. Läs om hur vi med hälsan och individen i centrum skapar en stimulerande miljö med fokus på utveckling och livsglädje - en verksamhet som främjar färdigheter och autonomi, och samtidigt minskar vårdbehovet och bidrar till en ökad livskvalitet och ett rikare liv.

Det handlar om livet och om att leva - tills man dör.

Mitt framgångsrecept - en bok om ledarskap och utveckling inom äldre-omsorgen är skriven av Tre Stiftelsers vd Monica Berglund, med mycket god hjälp av journalisten Kajsa Asp Jonson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monica Berglund

  • Att möta personer med demenssjukdom

    Anna-Karin Edberg, Kenneth Asplund, Annica Backman, Monica Berglund, Kerstin Blomqvist

    Denna tredje upplaga har bland annat utökats med kapitel om palliativ vård och ledarskapets betydelse för att skapa ett personcentrerat vårdklimat. Boken är omarbetad efter det aktuella kunskapsläget och innehåller flertalet referenser, vilket möj...

  • Vårdmiljöns betydelse

    Helle Wijk, Morgan Andersson, Anna Bengtsson, Ingegerd Bergbom, Monica Berglund

    Vårdmiljöforskning genomgår en expansiv utveckling och är i fokus inom vård och arkitektur. Denna bok gör något så ovanligt som att omfatta bägge perspektiven i beaktandet av såväl de fysiska som psykosociala aspekterna av vårdmiljön. Den röda trå...