Besatthetens inferno (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-11-17
Förlag
Vulkan Bokförlag
ISBN
9789188713797
Besatthetens inferno (e-bok)

Besatthetens inferno E-bok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-11-17

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Pojken står naken i garderoben. Hela hans kropp skakar och han kräks av rädsla. Innesluten i masonit och trä väntar han på det han vet ska komma när dörren snart öppnas och ondskan tar honom.
Många år senare sker ett till synes slumpmässigt mord som räddar en ung flicka från att bli våldtagen. Det är början på något större som får polisen att starta en jakt på någon som verkar ha en dödslista.
De är inte ensamma i jakten, då det kriminella gänget som det första mordoffret tillhörde vill hitta mördaren först.
Detta blir upptakten till en resa i helvetet där nu och då möts, när besattheten att städa i sitt eget liv blir livsuppgiften för huvudpersonen. Vid sin sida har han sin enda vän som först ingenting vet. Hemligheter avslöjas medan våldet blir ett inferno som polisen aldrig tidigare mött. Poliserna själva riskerar att bli måltavla när inget verkar kunna stoppa mördaren, som tror sig kunna skydda den viktigaste personen i sitt liv genom sitt agerande.
Det blir en resa, där huvudpersonen vävs in i mer och mer våld och är på ständig flykt, medan jakten på honom pågår. Vem ska leva och vem ska dö?
Berättelsen är fiction, men baserad på en hel del verkliga händelser. Vissa platser, händelser och personer finns på riktigt. Det bankrån som beskrivs har faktiskt ägt rum, men är än idag inte polisiärt uppklarat. Undanröjning av kroppar har skett på samma platser som nämns i boken.
Kort sagt, en spännande hårdkokt psykologisk thriller.
Andra böcker utgivna av författarna

* Rena relationer, utgiven av Bonnier förlag 2008
* Bara kärlek, utgiven av Andersson pocket 2009
* Den brinnande chefen, utgiven av Ekerlids förlag 2013
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Besatthetens inferno. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En riktig bladvändaren till spänningsroman!
    MoRB., 15 maj 2021

    Besatthetens inferno är en spänningsdeckare där vi får följa dörrvakten Peter in i galenskap och mörker. Peter och hans syster har efter ett liv av utnyttjande där båda försöker skapa sig ett nytt, helt väsensskilda från varandra, ny tillvaro. Dörrvakten Peter dras in i kriminalitet och galenskap. Systern Mia väljer att glömma. Det uppstår en schism mellan syskonen som tidigare stått varandra så när. Besatthetens inferno är en väluppbyggd historia där alla karaktärer har någonting att bidrag ... Läs hela recensionen

  2. Bland det sämsta till deckare jag läst.
    Hakper (Hanaskog), 8 december 2019

    Denna bok passar inte mig. Jag gillar inte att man till 75 % av boken beskriver kläder, interiör eller personligheter. Det måste så klart vara med men inte ta upp större delen av boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna