Förfluten tid och nutid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2020-05-20
Förlag
Axess Publishing AB
Dimensioner
227 x 140 x 15 mm
Vikt
412 g
SAB
O
ISBN
9789188717238

Förfluten tid och nutid

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2020-05-20
179
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Past and Present (1843) söker sig den skotske författaren Thomas Carlyle till medeltiden för att ge perspektiv och kasta ljus på sin samtid och lämna förslag på lämpliga åtgärder för undanröjande av befintliga missförhållanden.
Han gjorde sig därmed till exponent för det som idag kallas "tillämpad historia", en akademisk disciplin inriktad på hur man kan använda historien för att förstå sig själv och sin tid. Ett myller av frågor uppkommer för den som närmar sig vidhängande idekomplex. Till exempel: I vilken omfattning är människors uppfattning av den egna samtiden betingad av historien? I vilken utsträckning återkommer föreställningar om den egna samtiden från samtid till samtid? Hur ställa sig till det faktum att historien har kunnat och kan användas av skilda intressen i olika avsikter?
Arton i huvudsak doktorander i ämnena historia, ide och lärdomshistoria, statsvetenskap, företagsekonomi och litteraturvetenskap närmar sig dylika frågor i föreliggande essäer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förfluten tid och nutid
  2. +
  3. Människan och teknologin : hur mänskligheten utvecklas i en föränderlig värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Människan och teknologin : hur mänskligheten ut... av Kurt Almqvist, Alastair Benn, Mattias Hessérus (inbunden).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna