Liberalismens idéer (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2020-05-20
Förlag
Axess Publishing AB
Dimensioner
227 x 140 x 13 mm
Vikt
372 g
SAB
Ocgc
ISBN
9789188717245
Liberalismens idéer (inbunden)

Liberalismens idéer

Inbunden Svenska, 2020-05-20
174
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vi lever i en tid av triumf och bakslag för liberalismen. I delar av världen har framgångarna varit så stora och uppslutningen så allmän att många nästan glömt bort att ideer man tar för självklara har just en liberal historia. På andra håll går utvecklingen i allt annat än liberal riktning. Färden mot fördjupad demokrati, vidgad marknadsekonomi och en stärkt ställning för medborgerliga fri- och rättigheter, som tedde sig så spikrak efter Murens fall och Sovjetunionens upplösning, visar sig plötsligt kunna gå i helt annan riktning.
Hur kommer det sig? Handlar det främst om att makthavare och icke-liberala ideologer känner sig hotade av de liberala budskapen och mobiliserar emot dem? Eller har liberalismens företrädare lämnat angelägna frågor obesvarade och ställt ut löften som de inte har kunnat hålla? Kan liberala principer ha drivits för långt? Eller har liberaler tvärtom varit alltför lättsinniga i sin relation till filosofi och principer?
Elva kvalificerade skribenter bidrar till denna antologi om en av vår tids mest centrala och laddade frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Liberalismens idéer
  2. +
  3. Knuffandets politik : om libertariansk paternalism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Knuffandets politik : om libertariansk paternalism av Cass R Sunstein (häftad).

Köp båda 2 för 353 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna