Fagersta AIK Ishockey (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2019-06-01
Upplaga
1
Förlag
Faun Förlag
Medarbetare
Carlsson, Siewert (red.)
Dimensioner
303 x 217 x 12 mm
Vikt
580 g
ISBN
9789188719201
Fagersta AIK Ishockey (inbunden)

Fagersta AIK Ishockey

Inbunden Svenska, 2019-06-01
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Författaren är född och uppvuxen i Fagersta, En stor del av uppväxten ägnades åt idrott av olika slag, Det var en del av vår fostran för livet. Samhället var då i stort mycket positivt till utövandet av olika sporter både individuellt och i lag som elit och motion.
Många klubbar var aktiva och under 1940- och 1950-talen var de präglade av ett ihållande uppsving för kroppsrörelse och friluftsaktiviteter. Ishockey var en av de sporter författaren deltog i. Han följde tillblivelsen av ishockeyn i Fagersta från insidan som spelare i klubben och medverkade i laget under de åtta första åren av seriespelet. I boken redovisar Bo R Johansson utförligt lagets uppnådda resultat och berättar om klubbens ishockeysektions start samt visar bilder av lagfoton, spelarporträtt och matchsituationer.

Hösten 1961 flyttade författaren till Gävle. Till ett nytt arbete och en ny klubb, Men det är en annan historia. Här får ni ta del av Fagersta AIK:s start i det mycket intressanta lagspelet ishockey.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fagersta AIK Ishockey
 2. +
 3. Skellefteå AIK : resan till guldet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skellefteå AIK : resan till guldet av Jonas Fahlman (inbunden).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo R Johansson

 • Hej grabbar!

  Bo R Johansson

  Rolle gick i skolan, spelade fotboll eller bandy med sina kompisar och pallade plommon från grannens trädgård. Det var 40-tal och livet såg helt annorlunda ut för en nioårig pojke än vad det gör idag. Ibland var han ute på äventyr och utforskade ö...

 • Heja grabbar

  Bo R Johansson

  "Barndomens minnen bevaras bäst, ty där råder äventyrslust och fantasi. Historier som lagrats i flera decennier som poppar upp, vill frigöras och berättas. Den här boken avslöjar 1940-talets barndom om ett gäng pojkars liv i en liten landsort...

Bloggat om Fagersta AIK Ishockey