Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Malin Dahl (del 1)
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2019-09-12
Upplaga
1
Förlag
Southside Stories
Dimensioner
220 x 145 x 40 mm
Vikt
602 g
SAB
Hc
ISBN
9789188725417
Den som haver barnen kär (inbunden)

Den som haver barnen kär

(12 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-12
207
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är en imponerande debut, och den slutar dessutom på ett sätt som gör att man otåligt väntar på nästa bok i serien. Lotta Olsson, Dagens Nyheter

När barnen på Kullens förskola ska räknas in under en vinterutflykt i Lill-Jansskogen i Stockholm saknas Simon.

Men en tvååring kan väl inte bara försvinna? Inte mitt på dagen, inte från förskolan. Kanske har han följt efter ett papper som fladdrade i vinden, en boll i rullning, en hund på rastning? Eller gömt sig. På skoj, som barn gör.

Timmarna går utan att Simon hittas. Paniken växer hos pojkens anhöriga och polisen saknar konkreta spår. Är Simon ens kvar i området? Eller är han bortförd? Av vem i så fall och varför?

Psykologen Malin Dahl kopplas in för att hålla krissamtal och stötta förskolepersonalen. Snart engagerar hon sig långt mer än någon hade förväntat sig, allra minst hon själv, och när fler barn försvinner kan hon inte längre backa.

Den som haver barnen kär är en psykologiskt inträngande spänningsroman om föräldraskap, barnlängtan och hur långt vi egentligen är beredda att gå för våra små.

Nu kan jag inte mer än hoppas på ännu fler deckare med samma stuk från den här skickliga författaren. Isabella Kilvéus, Östra Småland

Inget våld och inget blod men spännande och drabbande så att det känns in i hjärtat blir det ändå. Bengt Eriksson, Gota Media

Höglund skriver psykologiskt inkännande och har just en psykolog i huvudrollen. En driven penna dessutom gör detta till krypande otäck läsning. Björn Stenberg, Upsala Nya Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den som haver barnen kär
 2. +
 3. Den som lämnas ensam kvar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den som lämnas ensam kvar av Viktoria Höglund (pocket).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Den som haver barnen kär. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt bra debut
  AgnesKenshin, 31 maj 2020

  Extremt välskriven - och smart- deckare. Var lite svårt att komma in i handlingen, precis i början.. månntro för att den är så väl-uppbyggd (?) Bra personbeskrivningar samt farligt med kortare kapitel (sträcklästes!) Ser framemot att läsa fler i bokserien av författaren! Deckarböcker för en läsare som uppskattar intelligenta deckare skrivna av såsom Carin Gerhardsen och inte pinsamt framknystat såsom Sofie Sarenbrant.

 2. En psykologisk spänningsroman
  veronicas_bok_bak_liv, 2 februari 2020

  Den som haver barnen kär är Vikorias första bok - en riktigt bra debutroman. Redan från första sidan griper boken tag i mig och jag fastnar direkt i storyn. Bokens handling är ju verkligen en skräckupplevelse, både som förälder och utbildad pedagog, att ett barn ska försvinna mitt på dagen under en utflykt från förskolan - en mardröm. Boken är välskriven, spännande, nervkittlande och är lättläst, väldigt bra miljöbeskrivningar. Jag gillar att psykologen Malin har en stor roll i boken och att ... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 22 oktober 2019

  Boken Den som haver barnen är skriven av den debuterande författaren Viktoria Höglund. Och jag tycker att det är en mycket bra debut.

  Välskriven, spännande, gripande, bra, och oförutsägbar, dom orden tycker jag att man kan beskriva boken med. Väldigt berörande när det handlar om små barn som försvinner.

  Rekommenderar boken varmt, och jag ser fram emot fler böcker av författaren så småningom.

 4. Rysligt spännande debut!
  /Lotta, 3 oktober 2019

  Vilken debut! Spännande och mer och mer gripande efter vägen.. Ämnet gör det till en verklig rysare. Gillar de korta kapitlen. Ser fram emot uppföljaren.

 5. Trovärdig och gripande
  Christina Polland, 3 oktober 2019

  Det första som jag slås av när jag läser boken är att jag tror på alla karaktärerna, hur de tänker, hur deras vardag ser ut och hur allt som beskrivs runt huvudhandlingen har en egen mening och vikt. Det är inte en schablonhistoria som rusar iväg och lämnar läsaren med bara det mest nödvändiga för att kunna följa tråden utan man får vara med och lära känna världen som beskrivs i alla dess detaljer. Det är första gången på länge som jag verkligen sugs in i karaktärernas känsloliv och personlig... Läs hela recensionen

 6. Spännande och välskrivet!
  Anna W, 2 oktober 2019

  Otroligt spännande och välskriven bok! Gillar att det är en psykolog som är i centrum. Likaså att välkända miljöer i Stockholm skildras. Kan varmt rekommendera denna bok!

 7. Vilken debut roman!
  Louise, 23 september 2019

  Välskriven och otroligt spännande debut roman av Viktoria Höglund.
  Vill inte släppa boken från första sida, nu hoppas vi att uppföljaren kommer inomkort.
  Rekommenderas VARMT!

 8. Spännande och välskriven
  Lina, 23 september 2019

  Bland det bästa jag vet är att förlora mig i en bra bok och inte vilja lägga den ifrån mig. Exakt detta hände mig i helgen när jag påbörjade och avslutade Den som haver barnen kär av Viktoria Höglund. Tack för det:)

 9. En bok som sticker ut i mängden av deckarromaner
  Heléne Spjuth, 21 september 2019

  En tät psykologisk thriller som bådar för sträckläsning. En roman där intrigen är fylld med porträtterande beskrivningarna om de involverades personligheter, något som gör att boken kommer in under skinnet på en. Boken skildrar inte endast ett eventuellt brott och hur de jobbar för att lösa det, utan fokus är på de psykologiska och sociala aspekterna för alla berörda. Klart uppfriskande i den uppsjö av deckarlitteratur som finns, där Viktoria lyckats hitta en mycket djupare och mer intressant... Läs hela recensionen

 10. Spännande debut!
  Kaffeläsaren, 19 september 2019

  Den som haver barnen kär är en nervkittlande debutroman av Viktoria Höglund. I boken händer varje förälders värsta mardröm, ett barn försvinner från en förskola. Inte ett spår finns efter tvååriga Simon trots att han försvann mitt på ljusa dagen. Psykologen Malin Dahl kopplas in för att stötta personalen på förskolan och snart kretsar allt kring fallet. På hemmaplan knakar det lite i relationen med maken Niklas och oron för de egna två barnen ökar när ytterligare ett barn försvinner.
  Det ... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Viktoria Höglund