Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Malin Dahl (del 2)
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2020-08-21
Förlag
Southside Stories
Dimensioner
216 x 146 x 36 mm
Vikt
606 g
SAB
Hc
ISBN
9789188725721
Den som lämnas ensam kvar (inbunden)

Den som lämnas ensam kvar

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-08-21
207
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
[D]en intensiva berättelsen om psykologen Malin Dahl har ett oväntat driv. Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Mörkret har sänkt sig över parkeringsplatsen. Bankmannen Oscar Odin ska just låsa upp sin bil när en främling närmar sig.

Några timmar senare hittas Odin brutalt mördad i en närliggande skogsdunge. Fallet hamnar på kriminalkommissarie Stefan Lindgrens bord.

Samtidigt har psykologen Malin Dahl det tungt. Relationen till maken Niklas blir inte bättre. Kraven från hennes oförstående chefer tornar upp sig och det senaste uppdraget, en samtalsgrupp för anhöriga till obotligt cancersjuka, tär mer på henne än hon vill erkänna.

Fler misstänkta dödsfall inträffar och de nya spåren leder rakt in i Malins samtalsgrupp. Men finns verkligen något samband mellan dödsfallen? Oväntade livshändelser ger Malin tid att ge sig in i jakten på en mördare.

Den som lämnas ensam kvar är en efterlängtad återkomst för psykologen Malin Dahl från Viktoria Höglunds succédebut Den som haver barnen kär. Precis som i debuten ställer Höglund här stora och svåra frågor: Vilka blir vi när döden knackar på, när skulden för vår olycka är svår att placera och livets bräcklighet blir uppenbar?

Hennes texter tar tag om hjärtat och kniper åt. [] [E]n författare som kommit för att stanna. Och en huvudperson i Malin Dahl likaså. Nils Scherman, DAST Magazine

Temat är ovanligt inom genren men det är något som de flesta har eller kommer att få någon sorts relation till och därför är det så bra, viktigt och berörande. Kapprakt bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den som lämnas ensam kvar
 2. +
 3. Den som inget känner mer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den som inget känner mer av Viktoria Höglund (inbunden).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den som lämnas ensam kvar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  veronicas_bok_bak_liv, 13 mars 2021

  Del 2 om psykologen Malin Dahl och poliskommissarie Stefan Lindgren. Jag har läst den första boken "Den som haver barnen kär" och gillade den mycket och jag tycker att denna bok levererar på samma nivå. Startskottet i boken börjar med att bankmannen Oscar hittas död i en skogsdunge, flera dödsfall inträffar efter hand och man undrar om det finns någon koppling mellan dessa.

  Jag tycker att boken är välskriven och den börjar direkt, inget långt förspel i väntan på att något ska hända,... Läs hela recensionen

 2. En riktig bladvändare!
  Villivonkansbooks, 9 november 2020

  Psykologen Malin Dahl som vi lärde känna i Den som haver barnen kär, är äntligen tillbaka igen i den nya boken Den som lämnas ensam kvar. Malin är en karaktär som jag genast fastnade för när jag läste den första boken och det var med rätt höga förväntningar som jag började läsa Den som lämnas ensam kvar. I denna får vi följa Malin i hennes arbete som psykolog och det är stort fokus runt en samtalsgrupp för nära anhöriga till obotligt cancersjuka. Det är en bok som väcker mycket tankar om can... Läs hela recensionen

 3. Psykologisk spänning på högsta nivå.
  bok_stavligt, 2 oktober 2020

  Psykologen Malin Dahl är tillbaka och även om det startar med ett mord så ligger spänningen främst i relationerna och det gör det absolut inte mindre spännande. Tvärtom är författaren en mästare på subtil spänning som stegras alltmer mot bokens slut.

  Malins och Niklas relation är allt annat än bra. Trots att de bestämt sig för att satsa på sitt förhållande är det som att Niklas ser fel i allt hon gör och säger. Samtidigt tyngs hon av arbetet på företagshälsovården. Det aktuella upp... Läs hela recensionen

 4. Fantastisk bok av Viktoria Höglund
  Louise, 1 oktober 2020

  Läs den!
  Mkommer snabbt in i boken och hålls fast i ett hjärngrepp. Så spännande och välskriven. Längtar tills nästa kommer.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Viktoria Höglund