Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2021-05-06
Förlag
Southside Stories
Översättare
Cecilia Falk
Originaltitel
The art of dying
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
231 g
SAB
Hce
ISBN
9789188725943
En njutbar död (pocket)

En njutbar död

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-05-06
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Edinburgh, 1849. Trots att Edinburgh är i framkanten av den medicinska forskningen, dör patienter i ovanligt hög takt i hela staden. Läkarskrået står maktlösa. Men det är inte bara dödsfallen som oroar den uppskattade doktor James Simpson. Illasinnade ryktesspridare gör sitt yttersta för att han ska få skulden för ett märkligt dödsfall. Simpsons protegé, Will Raven, och hans tidigare hembiträde Sarah Fisher är övertygade om att ryktet är falskt och ämnar bevisa sin välgörares oskuld. Men det är lättare sagt än gjort. Will har ett eget mörkt förflutet att handskas med och att Sarah försöker lägga sig i medicinska spörsmål högt över en kvinnas rättmätiga nivå väcker ont blod. När de tillsammans djupdyker i gåtan för att rentvå James Simpson inser de att till mordens förklaring är närmast otänkbar.

En njutbar död är den fristående fortsättningen på Ambrose Parrys Där inget vissnar mera. Det är en atmosfärisk spänningsroman, en resa i Edinburghs förflutna som inte lämnar någon oberörd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En njutbar död
  2. +
  3. Där inget vissnar mera

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där inget vissnar mera av Ambrose Parry (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En njutbar död. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lika bra som första boken!

    Denna fristående uppföljare till Där inget vissnar mera är lika spännande och vi får följa dr Raven och f d husjungfrun Sarah när de söker sanningen om flera oklara dödsfall i Edinburgh i mitten av 1800-talet. Det är intressant att läsa om hur man vårdade sjuka med de medel som fanns att tillgå på den tiden. Hoppas på fler böcker av denna författare!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ambrose Parry