Min mamma hade många inneboende (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2018-09-24
Upplaga
1
Förlag
Karneval förlag
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
364 g
SAB
Hc
ISBN
9789188729118
Min mamma hade många inneboende (inbunden)

Min mamma hade många inneboende

Inbunden Svenska, 2018-09-24
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sols mamma är inte som andra.

Hon hyr ut rum till utlänningar som kommit till Sverige och Stockholm för att jobba. Industrin går som smort och i hamnen finns alltid arbete. Italienare, jugoslaver och finnar avlöser varandra som inneboende.

I familjens kök samlas de och kan berätta de mest otroliga historier för den snart tonåriga flickan. Det lindrar hennes saknad efter den pappa som prövar äventyret på annat håll.

Innan atombomben släcker ut allt liv vill Sol hinna älska. Först drömmer hon om spanjoren herr Lorca, som just flyttat in. Sedan när han packat sina väskor driver Sols längtan henne vidare till Stadsgårdskajen där en brittisk kryssare just lagt till

 

OM FÖRFATTAREN

Lena Kallenberg är författare. Hon har skrivit ett fyrtiotal böcker. De senaste romanerna är Södermorsor (2010) och Farmors son (2014). För sina Stockholmskild ringar har hon kallats kvinnornas Fogelström . Hon har tilldelats bland annat Svenska Pens Bernspris, Martin Koch-sällskapets pris och Stig Sjödinpriset.

 

FRÄMLINGEN PÅ SKÅNEGATAN

En främmande man kom promenerande i Skånegatans upp förslut, han höll en ovanligt rask takt som om han deltog i en militär parad. Han var kort i rocken och den något haltande gången drog till sig uppmärksamhet.

En av mina kamrater fällde en kommentar om håret, det krusigt svarta som skvallrade om att mannen inte var svensk. Den främmande saktade in i höjd med de skamfilade kåkarna som hukade på rad, skärskådade för ett ögonblick den öppna platsen och klev fram till vatten automaten. Snart spelade vatten strålen decimeterhög i hans mun. Han drack utstuderat länge med händerna på ryggen och avslutade det hela med ett belåtet frustande. Han tittade upp med ett soligt leende och vinkade åt oss.

Leken stannade av. Vi utbytte menande blickar och en osäker stämning infann sig. En småunge som besvarade hälsningen spontant fick en åthutning och blev omedelbart av med pyramiden av stenkulor. Att strunta i främmande gubbar var en oskriven regel lika enkel som att skåda sin egen navel genom bottnen på en tomflaska.

Främlingen anlände i det överjordiska stekosets timme. Det var under den vattensjuka våren 1961 som hela tillvaron kom i gungning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Min mamma hade många inneboende
  2. +
  3. Farmors son

De som köpt den här boken har ofta också köpt Farmors son av Lena Kallenberg (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Kallenberg