Vi två är ett : Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir och deras tid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
781
Utgivningsdatum
2019-03-28
Förlag
Karneval förlag
Dimensioner
231 x 155 x 50 mm
Vikt
1224 g
SAB
Gjz Beauvoir, Simone de,Gjz Sartre, Jean-Paul
ISBN
9789188729170
Vi två är ett : Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir och deras tid (inbunden)

Vi två är ett : Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir och deras tid

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2019-03-28
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Han var förgrundsgestalten för existen tia lismen, den nya filosofin på modet. Hon var den stora feministiska pionjären som skrev Det andra könet.

Under nästan femtio års tid spelade Jean-Paul Sartre och Simone de Beauvoir centrala roller på världens filo sofiska, kulturella och politiska scen.

Samtidigt var de ett kärlekspar. Vi två är ett löd de ras mantra när de i unga år ingick en pakt där de lovade varandra öppenhet och trohet. Deras kärlek skulle vara den enda nödvändiga .

Sociologen Sten Anderssons Vi två är ett är en både skoningslös och kärleks full studie av de två franska filosofernas liv och verk, och det kom p l i ce rade förhållandet dem emellan. Vi två är ett är det första omfattande svenska origi nal ver ket på detta tema.

 

OM FÖRFATTAREN
Sten Andersson är filosof och fil. dr i socio logi, författare till ett tjugotal böcker och översättare till ett par hundra. Hans senaste bok är Filo sofen som inte ville tala: Ett personligt porträtt av Ludwig Witt gen stein (Norstedts 2012) som utgavs samtidigt med en nyöver sättning av Wittgensteins Tractatus.

OM FILOSOFEN SOM INTE VILLE TALA
En populärt hållen biografi ... skriven med stort engagemang och kärlek till varje vind ling i denna överexploaterade filosofs liv. Maja Lundgren i Expressen

En fascinerande, lärd, genomarbetad och seriös genomgång Andersson har granskat filosofen och människan med kritisk blick. Peter Swedenmark i NSD

Spirituellt, levande och kvickt presenteras nu en gedigen biografi över en av 1900-talets mest omsusade och omtalade filosofer ... i sanning ett inspirerande arbete. Martin Lagerholm i Kristianstadsbladet

FÖRFATTAREN OM BOKEN
I denna bok följer jag Jean-Paul Sartre och Simone de Beauvoir på deras väg till berömmelse för att se om det går att förstå hur det kom sig att just dessa två existenser svetsades samman och blev till ett av sin tids mest exponerade par. Varför deras liv, filosofi och litteratur ser ut som de gör, och hur just dessa personer kunde tilltala allt från världens ledande politiker och intellektuella till ung domar på drift, samtidigt som de kunde reta upp en hel värld.

Jag ville klargöra sambandet mellan människan och verket , sade Sartre om sin stora Flaubertbiografi. Det är denna metod jag försöker använda mig av.

Alltså: Sartre tillämpad på Sartre och samma sak när det gäller Simone. Det är ett sätt att läsa en människa genom hennes verk och omvänt, en syntes av allt från psykologi till sociologi och filosofi, inflätat i en historisk och kulturell ram, vilket mycket väl kan kallas social psykoanalys om man så vill, men som lika gärna kan kallas en filosofisk roman. STEN ANDERSSON
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi två är ett : Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir och deras tid
  2. +
  3. Johan Skytte : stormaktstidens lärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Johan Skytte : stormaktstidens lärare av David Lindén (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sten Andersson